2020-06-27 23:29:16
Φωτογραφία για Μέρκελ για Wirecard: «Είναι ανησυχητικό»
Το πρώτο σχόλιο της Μέρκελ έγινε μέσω του εκπροσώπου της ο οποίος αναφέρθηκε στην διόρθωση των αδυναμιών των μηχανισμών ελέγχου

Μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου της Wirecard ενός από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα της Γερμανίας, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέβη στο πρώτο της σχόλιο για την υπόθεση μέσω του εκπροσώπου της.

Η Wirecard είναι μια «ανησυχητική υπόθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέρκελ, Στέφεν Σάϊμπερτ, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. «Φυσικά, ο στόχος είναι η αποφυγή πρόκλησης ζημιών στη Γερμανία ως κέντρου της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Γι ‘αυτό θα πρέπει να διορθωθούν οι αδυναμίες των μηχανισμών ελέγχου, εφόσον προκύψουν».

Η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών θεωρούνταν ως το αστέρι του γερμανικού fintech, αλλά πλέον χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά σκάνδαλα της χώρας μετά την κατάθεση εκ μέρους της αίτησης χρεοκοπίας. Η κατάρρευση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την παραδοχή ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε μετρητά και έκτοτε έχει κλονίσει τις πολιτικές τάξεις της Γερμανίας, ενώ στο θέμα παρενέβει και η Κομισιόν ζητώντας από την Ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή (ESMA) τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών της γερμανικής εποπτεύουσας αρχής (Bafin).


Η κυβερνητική αντίδραση υπήρξε αργή. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής της BaFin νωρίτερα στην εβδομάδα παραδέχθηκε λάθη και χαρακτήρισε την υπόθεση ως «απόλυτη καταστροφή». Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομίας Πήτερ Αλτμάγιερ προειδοποίησαν για την πιθανή ζημία στη φήμη της γερμανικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας και της ίδιας της χώρας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ