2020-06-28 03:59:31
Φωτογραφία για «Αρμαγεδδών»: Καταφύγια-υπόγειοι «παράδεισοι» με γήπεδα τένις και πισίνες... μόνο για κροίσους!
Το 1% του πλανήτη κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο - Αυτό του επιτρέπει να

αντιμετωπίζει προνομιακά ακόμα και την ανθρώπινη επιβίωση - Προκειμένου να προφυλάξουν τους ζάπλοτους πελάτες τους από πυρηνικές καταστροφές και φονικές πανδημίες, εταιρείες κατασκευάζουν υπερπολυτελή καταφύγια με γήπεδα τένις, γκολφ και ιδιωτικούς κινηματογράφους!

Σε μία σκηνή της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς «Billions», η οποία, όπως υπαινίσσεται και ο τίτλος της, καταπιάνεται με δισεκατομμύρια και τους ανθρώπους που τα διαχειρίζονται, το δεξί χέρι ενός κροίσου καταλήγει στο ιδανικό δώρο για τον εργοδότη του. Του προσφέρει ένα χαρτάκι με έναν κωδικό. Ο κωδικός αυτός διασφαλίζει στον κάτοχό του πρόσβαση στο πλέον πολυτελές και επίλεκτο καταφύγιο του κόσμου. Ένα ιδιωτικό τζετ θα οδηγήσει αυτόν και την οικογένειά του σε ασφαλές μέρος, τη στιγμή που η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αφανισμό της. Σε ό,τι μορφή αυτός και να προέλθει. Το σενάριο αυτό φαντάζει υπερβολικό ακόμα και για μία ευφάνταστη σειρά. Σε αντίθεση, όμως, με την σειρά αυτή, τα καταφύγια των πλουσίων αυτού του πλανήτη αποτελούν μία πραγματικότητα, αν και όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό.


Το 1% του πλανήτη, κατέχει τον μισό παγκόσμιο πλούτο. Αυτό του επιτρέπει, να αντιμετωπίζει προνομιακά, ακόμα και την ανθρώπινη επιβίωση. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα πεδία. Ως εκ τούτου, η διαχείριση της επαπειλούμενης συντέλειας του κόσμου αποδεικνύεται ως ιδιαίτερα επικερδής για κάποιους, ειδικά μετά και την φονική πανδημία του κορωνοϊού. Το κενό της αγοράς ήρθαν να καλύψουν εταιρείες από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτές είναι που προσφέρουν στους... ημίθεους πελάτες τους καταφύγια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά στην Ευρώπη, είναι τα καταφύγια του πολέμου, τα οποία, όμως, οι σπουδαιότεροι αρχιτέκτονες του κόσμου έχουν μετατρέψει σε υπόγειους παραδείσους. Πισίνες, γήπεδα τένις, γήπεδα γκόλφ, ιδιωτικοί κινηματογράφοι και εστιατόρια Michelin είναι μόνο κάποιες από τις ανέσεις που προσφέρουν. Η μόνη διαφορά με κάποιο εξάστερο ξενοδοχείο ή μία έπαυλη είναι ότι αυτά αντέχουν σε πυρηνικές εκρήξεις, συντριβή αεροπλάνου, σεισμούς, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες, ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς αλλά και κάθε ένοπλη ανθρώπινη επίθεση. Ακόμα και τσουνάμι. Βιβλιοθήκες, πολύτιμα έργα τέχνης, γκαρνταρόμπες εκατομμυρίων, οι οποίες ανανεώνονται κάθε χρόνο, αλλά και γυμναστήρια αναβαθμίζουν την εμπειρία.

Παρ’ ότι κάθε σώφρων νους θα ευχόταν να μην την ζήσει ποτέ, ενώ κάποιοι αναρωτιούνται ποιο το νόημα να επιβιώσω σε έναν κόσμο που έχει αποβάλει πλέον το είδος μου, χιλιάδες άτομα έχουν ήδη αγοράσει τη δική τους θέση στον «παράδεισο» ή καλύτερα στον παράδεισο επί κατεστραμμένης γης.

Η εταιρεία Vivos είναι η πιο γνωστή στο είδος της. Αυτή έχουν εμπιστευτεί οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου. Ασχολείται με το άθλημα της επιβίωσης εδώ και χρόνια, ενώ η απόκτηση ενός καταφυγίου στη Γερμανία αποτέλεσε σημαντική στιγμή για την πορεία της. Τότε που δεν ήταν καν της μόδας. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωτοπόρος ιδρυτής της εταιρείας επιβεβαιώθηκε, καθώς όχι μόνο τον μιμήθηκαν, αλλά και η πελατεία αυξήθηκε κατακόρυφα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις πολυτελών καταφυγίων αυξήθηκαν κατά 700% το 2016, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και η άνοδος δεν λέει να σταματήσει. Παρότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία στην μετά κορωνοϊού εποχή, οι εμπλεκόμενες εταιρείες επιβεβαιώνουν ότι η φονική πανδημία λειτούργησε υπερ τους. Ήταν μία ακόμα υπενθύμιση ότι ο πλανήτης παραμένει ένα τρομαχτικό μέρος, όσο πλούσιος και προνομιούχος και να είναι κανείς. Η απομόνωση μπορεί να είναι το ακριβότερο αγαθό που ίσως κληθεί κάποιος να αγοράσει. Αν έρχεται και με Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, τόσο το καλύτερο!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ