2020-06-28 19:40:04
Φωτογραφία για Η αστυνομικός που με την επιμονή της ξεσκέπασε τον ψευτογιατρό
Η επιμονή μιας αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. που συγκλονίστηκε από τον θάνατο δύο παιδιών, βοήθησε να αποκαλυφθούν οι πρακτικές που χρησιμοποιούσε ο ψευτογιατρό Νίκος Κοντοστάθης.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», για την 34χρονη αξιωματικό Βασιλική, αστυνόμο Β’ στον βαθμό, η οποία συνταράχθηκε διαβάζοντας ότι δύο παιδιά, ο 14χρονος Θεοδόσης και η 16χρονη Δέσποινα, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των «θεραπειών» που τους είχε δώσει ο «Νίκος Κόντος». Από εκείνη τη στιγμή έδωσε όρκο στον εαυτό της ότι θα περάσει χειροπέδες στον ψευτογιατρό. Η αστυνόμος πήρε πάνω της την υπόθεση, άρχισε να δουλεύει χωρίς ρεπό από 12 έως 14 ώρες την ημέρα και έγινε η αιτία που αποκαλύφθηκε η δράση του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη φυλακή.

Η αστυνόμος που ξεσκέπασε τον γιατρό «μαϊμού»

Η αστυνόμος ανήκει σε ένα τμήμα που δεν είναι από τα «πολυδιαφημισμένα» της Αστυνομίας
. Δεν διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό αστυνομικών και ασχολείται με απάτες και με εγκλήματα σε βάρος περιουσιακών δικαιωμάτων. Σε αυτό το τμήμα διαβιβάστηκε στις 23 Μαΐου 2019 η μήνυση δύο οικογενειών από τις Σέρρες και την Κω, οι οποίες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού με το όνομα «Νίκος Κόντος». Η μήνυση παρελήφθη από την 34χρονη, που από τότε εργαζόταν νυχθημερόν για να ξεσκεπάσει τη δράση του γιατρού «μαϊμού».

«Πήγαινε στο γραφείο της νωρίς το πρωί και έφευγε αργά το βράδυ. Είχε ξεχάσει τα Σαββατοκύριακα και το σπίτι της. Πάντα ήταν εργασιομανής, αλλά με αυτή την υπόθεση ταυτίστηκε», είπε αστυνομικός που έβλεπε τη δουλειά της, με άλλους συναδέλφους της να την περιγράφουν ως αστυνομικό-πρότυπο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. με ειδική εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων, ενώ στις 7 Ιουνίου του 2007 είχε περάσει πρώτη στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή πτυχιούχων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας. Τα γραπτά της είχαν τον καλύτερο βαθμό και εντυπωσίασαν τους εξεταστές.

Η επιταγή του ψευτογιατρού

Αρχικά, η 34χρονη είχε απογοητευτεί, καθώς όλες οι προσπάθειές της είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο. «Πρέπει να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Οφείλω να επιμείνω. Δεν θα αφήσω την υπόθεση με τίποτα. Λόγω τιμής», φέρεται να είπε τη δύσκολη περίοδο για τις έρευνες. Στις αρχές Απριλίου, όμως, λυτρώθηκε, ύστερα από την ταυτοποίηση του πραγματικού ονόματος του «Νίκου Κόντου» από μία επιταγή με την οποία πλήρωσε το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του, ηλικίας 7 και 11 ετών.

Η επιταγή βρέθηκε χάρη στην επιμονή της αστυνόμου. Παρότι είχαν ληφθεί αναλυτικές καταθέσεις από τους γονείς των παιδιών που έκαναν τις πρώτες καταγγελίες, είχε χαθεί μια σημαντική λεπτομέρεια, η οποία ήρθε στο φως από το ένστικτο της αξιωματικού. Η 34χρονη πίστευε βαθιά μέσα της ότι κάπου υπάρχει «κρυμμένο» κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη. Ηξερε ότι κάτι έχει διαφύγει της προσοχής όλων. Ετσι, ύστερα από νέες ερωτήσεις της, ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών θυμήθηκε ότι κάποια στιγμή είχε πληρώσει τον γιατρό «μαϊμού» με επιταγή. Η 34χρονη ακολούθησε την ανάποδη διαδρομή της επιταγής και έφτασε στο πραγματικό όνομα του δράστη. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ