2020-06-28 20:40:09
Φωτογραφία για Σε φιάσκο εξελίσσεται στην Αυστραλία η εφαρμογή ιχνηλάτησης του κορονοϊού COVIDSafe;
Η εφαρμογή ιχνηλάτησης του κοροναϊού στην Αυστραλία εξελίσσεται σε ένα δαπανηρό σούπερ-φιάσκο!

Αν και περίπου 6.5 εκατομμύρια Αυστραλοί πείστηκαν από την κυβέρνηση να κατεβάσουν την εφαρμογή στα κινητά τους για να γίνει πιο εύκολος ο εντοπισμός ατόμων που είναι θετικά στον ιό, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η εφαρμογή δεν έχει εντοπίσει ούτε ένα κρούσμα.

Μάλιστα, ο Ομοσπονδιακός γερουσιαστής της Κεντρώας Συμμαχίας (Centre Alliance) της Βικτώριας, Rex Patrick, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης εφαρμογής ως ένα αποτελεσματικό όπλο αντιμετώπισης του κοροναϊού κατηγορεί τώρα την κυβέρνηση για «ανεντιμότητα».

«Είναι λυπηρό που η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό. Το COVIDSafe δεν έχει εντοπίσει ούτε ένα κρούσμα. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του οφείλουν να πουν την αλήθεια στον λαό» είπε ο κ. Patrick.

Ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστικοπάθεια όσον αφορά την εφαρμογή του COVIDSafe που κόστισε στο δημόσιο πάνω από δυο εκατομμύρια δολάρια.


«Είναι εμφανές ότι η εφαρμογή δεν αποδίδει και η κυβέρνηση προσπαθεί να το αποκρύψει» είπε ο κ. Shorten, αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε τις επικρίσεις λέγοντας ότι «το COVIDSafe λειτουργεί σωστά.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν εφαρμόστηκε το COVIDSafe σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα βελτίωνε τον εντοπισμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί με τον ιό καθώς και τα πρόσωπα με τα οποία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή. Μέσα από την εφαρμογή, οι υπάλληλοι των Υπουργείων Υγείας σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή εν αγνοία τους με τον κοροναϊό, μέσα από τα δεδομένα που αποθηκεύει στο κινητό τηλέφωνο ενός χρήστη.

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερα άτομα που έχουν την εφαρμογή βρίσκονται σε απόσταση 1.5 μέτρου για τουλάχιστον 15 λεπτά, η εφαρμογή θα καταγράψει την επαφή.

Η χρήση της εφαρμογής είναι εθελοντική. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συστήνει σε όλους τους Αυστραλούς να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς όσοι περισσότεροι την χρησιμοποιούν, τόσο πιο γρήγορα οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν την εξάπλωση του ιού.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μένει ο Πούμπουρας στον ΑΝΤ1...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μένει ο Πούμπουρας στον ΑΝΤ1...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ