2020-06-29 07:54:57
Φωτογραφία για Σάλος στη Γαλλία: Ρατσιστικά μηνύματα σε αφίσες μαύρων Γάλλων Ολυμπιονικών
Ξεσηκωμός επικρατεί στην αθλητική κοινότητα της Γαλλίας, λόγω της εμφάνισης ρατσιστικών μηνυμάτων που έγραψαν άγνωστοι σε αφίσες μαύρων Γάλλων Ολυμπιονικών έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού

Σάλος ξέσπασε στη Γαλλία, μετά τα νέα ρατσιστικά κρούσματα που ξέσπασαν στον αθλητικό χώρο.

Στις μεγάλες αφίσες μαύρων Γάλλων Ολυμπιονικών που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Ινστιτούτου αθλητισμού της χώρας, εμφανίστηκαν ρατσιστικά μηνύματα.

Συγκεκριμένα, πάνω στη στολή του κορυφαίου Τζουντόκα, με τρεις παρουσίες στο βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων, Τεντί Ρινέ, φαίνεται η λέξη «singe» (δηλ. μαϊμού).

Το ίδιο και στη γαλλική σημαία που φαίνεται δίπλα σε μαύρη εθελόντρια που περπατάει δίπλα στον Γάλλο παραολυμπιονίκη Μισέλ Ζερεμιάς στους Αγώνες του Ρίο.

Όσο για την αφίσα που απεικονίζει τον χάλκινο ολυμπιονίκη του Ρίο στα 110μ.εμπ. Ντιμίτρι Μπασκού, φαίνεται η λέξη «negro».

Την αποκάλυψη έκανε στο Twitter η πρωταθλήτρια των 3000μ. στιπλ που εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο, Μαεβά Ντανουά, γράφοντας: «Μόλις επιτεθήκατε στη μεγάλη οικογένεια του γαλλικού αθλητισμού. Αυτή η οικογένεια ενώνεται από τους διαφορετικούς μας πολιτισμούς, τις διαφορές στο χρώμα του δέρματός μας. Μοιραζόμαστε αξίας πολύ πιο ισχυρές από το IQ στρειδιού σας. Ακόμα και το στρείδι είναι πιο έξυπνο από αυτό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ