2020-06-29 22:41:58
Φωτογραφία για Ασκήσεις «ψυχρού πολέμου»: Ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν Αμερικανικά
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι το αμερικανικό στρατηγικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC-135 και το αεροσκάφος συνοδείας P-8A Poseidon πετούσαν πάνω από την ουδέτερη

θάλασσα και ότι τα μαχητικά τους πέταξαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27 απογειώθηκαν σήμερα, 29 Ιουνίου, για να αναχαιτίσουν το στρατηγικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC-135 και το αεροσκάφος συνοδείας P-8A Poseidon, που πετούσαν πάνω από την ουδέτερη θάλασσα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για την αναχαίτιση των αεροσκαφών των ΗΠΑ απογειώθηκαν μαχητικά τύπου Su-27 που ανήκουν στις δυνάμεις επιχειρήσεων της Νότιας Αεροπορικής Άμυνας, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρξαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε σημαντική απόσταση από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση, όπως και ότι οι πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου στην ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάζουν τα σύνορα άλλων κρατών.

Το τελευταίο διάστημα ρωσικά μαχητικά απογειώνονται συχνά για να αναχαιτίσουν αμερικανικά αεροσκάφη που προσεγγίζουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, μαχητικά τύπου Su-30 της αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Р-8А Poseidon, αμερικανικό κατασκοπευτικό τύπου RC-135 και αεροσκάφος μεταφοράς καυσίμων КС-135.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes CLK DTM AMG Carbiolet
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes CLK DTM AMG Carbiolet
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ