2020-06-30 06:00:09
Φωτογραφία για Τζορτζ Κλούνεϊ, Σάρον Στόουν μαζί με κατόχους Νόμπελ για το εμβόλιο του κορονοϊού
O τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάρον Στόουν, αλλά και ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι μεταξύ των 100 και πλέον προσωπικοτήτων που υπέγραψαν γραπτή έκκληση ώστε τα εμβόλια για την COVID-19 να κηρυχθούν παγκόσμιο κοινό αγαθό και να είναι ευρέως διαθέσιμα.

Της όλης πρωτοβουλία ηγείται ο ιδρυτής του κινήματος μικροπιστώσεων Μοχάμεντ Γιούνους, επίσης κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος μίλησε για το ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται πως τα εμβόλια θα δοθούν πρώτα στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

«Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Είναι σαν ο υπόλοιπος κόσμος να έχει ξεχαστεί», επισήμανε ο ιδρυτής του Yunus Centre, που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία και πλέον για να πολεμήσει τη φτώχεια.

«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που θα χρειάζονται 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Τι θα συμβεί με τους φτωχούς ανθρώπους; Τι θα συμβεί με τις φτωχές χώρες που δεν θα μπορούν να καταβάλουν το τίμημα, που χρεώνουν στις πλούσιες χώρες;», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Γιούνους.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ