2020-06-30 10:50:58
Φωτογραφία για Βραζιλία- κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κάλεσε τις αρχές της χώρας να συντονίσουν καλύτερα τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Η Βραζιλία εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με «μεγάλες προκλήσεις» στη μάχη της για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και θα πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες ώστε να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

«Ενθαρρύνουμε για μία ακόμη φορά τη Βραζιλία να εξακολουθήσει να μάχεται κατά της ασθένειας και να συντονίσει με πιο συστηματικό τρόπο τις προσπάθειές της σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο», σχολίασε ο Μάικλ Ράιαν επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

Η Βραζιλία θα πρέπει «να επικεντρωθεί σε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση ώστε να ελέγξει την ασθένεια με βιώσιμο τρόπο», πρόσθεσε.

Η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα παγκοσμίως από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ. Χθες κατέγραψε 24.052 νέα κρούσματα και 692 επιπλέον θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 58.314 και των κρουσμάτων σε 1.368.195.


Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει δεχθεί επικρίσεις από υγειονομικούς αξιωματούχους για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση του κορονοϊού. Ο Μπολσονάρου έχει χαρακτηρίσει την ασθένεια «μια μικρή γρίπη» και δεν φαίνεται να κλονίζεται από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι διένειμε περίπου 4,3 εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωρικίνης, ενός φαρμάκου για το οποίο υπάρχουν λίγα δεδομένα ότι είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της covid-19, το οποίο όμως προωθεί συστηματικά ο Μπολσονάρου.

Επίσης χθες ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, της πιο πολυπληθούς πολιτείας της Βραζιλίας, ο Ζοάο Ντόρια δήλωσε ότι αναμένει να λάβει έγκριση από την ομοσπονδιακή αρχή για να ξεκινήσουν δοκιμές για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ανέπτυξε η κινεζική Sinovac στο Σάο Πάολο.

Παράλληλα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας είχε ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο ότι υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή ενός άλλου πιθανού εμβολίου από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca η οποία συνεργάζεται με ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ