2020-06-30 17:44:31
Φωτογραφία για Ξεκινούν την Παρασκευή παρουσία Μητσοτάκη οι εργασίες στο Ελληνικό
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 08.30 π.μ. παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό αποτελεί επένδυση που αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ, ενώ η πρώτη φάση ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, οι δε εκτιμώμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες (Capex) είναι 7 δισ. ευρώ από τις οποίες ποσό 1,5 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στην πρώτη φάση του Capex.

Οπως σημειώθηκε στην παρουσίαση της Νέας Υόρκης αλλά και όπως αναμενόταν το αναγκαστικό Lock Down 66 ημερών λόγω COVID-19, προκάλεσε σημαντικές απώλειες στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda Development. Τα σχέδια πάντως επέκτασης του Golden Hall έχουν ήδη τροχοδρομηθεί.

Σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας, συνολικά οι απώλειες σε έσοδα λόγω της αναστολής λειτουργίας των malls της ανέρχεται σε 11,7 εκατ
. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να υποχωρούν κατά 8,1 εκατ. ευρώ ή 0,046 ευρώ ανά μετοχή. Ποσοστιαία η υποχώρηση των εισπράξεων από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο αντιστοιχεί σε 54,5% σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα έσοδα. Οι απώλειες αυτές αποδίδονται στην έκπτωση των ενοικίων, σε ποσοστό 40%, μέσω νομοθετικής ρύθμισης τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, η οποία ανήλθε στο 70% τον Απρίλιο και τον Μάιο, λόγω επιπρόσθετης έκπτωσης 30% που παρείχε η εισηγμένη.

Τα «ατού»

Εν τω μεταξύ για το 2021 η Lamda Development –όπως τονίστηκε- διαθέτει ως μοχλούς ανάπτυξης την προβλεπόμενη τιμαριθμική αύξηση των ενοικίων και την ενίσχυση των εσόδων από μισθώματα (σύμφωνα με μετριοπαθή σενάρια για ενίσχυση των πωλήσεων). Oπως και την άνοδο των εσόδων από διαφήμιση – προωθητικές ενέργειες, εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης και την επέκταση του Golden Hall που εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα χρηματοοικονομικά μεγέθη. Oσον αφορά τις αποδόσεις των εμπορικών της, ανέρχονται σε 6,8%, έναντι 4,75% σε Λισαβόνα και Μαδρίτη και 5% στο Μιλάνο, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να αντιστοιχεί στο 4,57%.

Πάντως η εταιρεία εκτιμά ότι σε ετήσια βάση ενδεχόμενη αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας σε ποσοστό 4%, από πωλήσεις λιανικής (retail) – ο σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της τελευταίας πενταετίας ήταν 4,2%- θα οδηγούσε σε αύξηση της εσωτερικής καθαρής αξίας σε περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στα μεγέθη της εισηγμένης επιπρόσθετη αξία αναμένεται να δημιουργήσει η εισφορά του Mall Athens στην εταιρεία Lamda Malls και η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στην επόμενη διετία.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ