2020-07-01 08:12:41
Φωτογραφία για Φάουτσι : Οι ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τα 100.000 κρούσματα την ημέρα
«Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε ο Φάουτσι ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας

«Πολύ ανήσυχος» για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ήδη, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει στο επίπεδο των 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, «μιλά από μόνος του».

«Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε ο Φάουτσι , προσθέτοντας ότι δεν θα τον εξέπληττε αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνονταν στα 100.000 την ημέρα, αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου.

Ερωτηθείς αν μπορεί να κάνει μία εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων, ο κορυφαίος επιδημιολόγος απέφυγε να κάνει μία αριθμητική εκτίμηση, επικαλούμενος τις υποθέσεις στις οποίες βασίζονται τα διάφορα μοντέλα, τόνισε όμως ότι «μπορεί να πάει πολύ άσχημα».


Σημιώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών, εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα θα μπορούσε να φθάσει τους 130.000 - 150.000 έως τις 18 Ιουλίου.

Ιδιαίτερα ανήσυχος δήλωσε ο ίδιος για τις μεγάλες συναθροίσεις πολιτών που δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια διαθέσιμα για όλους σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας, προτού προσθέσει πως «δεν υπάρχει εγγύηση… ότι θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ