2020-07-01 12:12:42
Φωτογραφία για ΙΣΠατρών: επιστολή προς Υπουργό Εργασίας
Προς: 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 

κ. Βρούτση Ιωάννη 

ΑΘΗΝΑ 

κ. Υπουργέ, 

Το Ταμείο ασφάλισης υγειονομικών πρώην ΕΤΑΑ-ΤΥ δεν έχει χορηγήσει οριστικές συντάξεις από τον Μάιο του 2016 ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει χορηγήσει ούτε και προσωρινές, λόγω εγγενών αδυναμιών των αντίστοιχων υπηρεσιών να υπολογίσουν τον συντάξιμο μισθό λόγω ελλειμμάτων ή λαθών καταχώρησης στο ηλεκτρονικό σύστημα. 

Λανθασμένα σημειώματα χρεών προς το πρώην ταμείο ΕΤΑΑ-ΤΥ έχουν σταλεί σε ιατρούς, που είναι όμηροι ενός λάθους που δεν έχει επιδιορθωθεί ακόμη. 

Η μέση προκαταβολή σύνταξης κυμαίνεται από 270-350€ που οι περισσότεροι ιατροί λαμβάνουν για πάνω από δύο-τρία χρόνια. Εικόνα ντροπής για τους ήρωες του συστήματος υγείας της χώρας! 

Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών είναι να οδηγηθούν χιλιάδες ιατροί , που οι περισσότεροι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4389/2016 δηλαδή με δικαίωμα εργασίας. και οι όποιοι θα λάβουν το 70% της σύνταξης όταν αυτή εκδοθεί. Και όλα αυτά ενώ η ανεργία στους νέους ιατρούς έχει εκτοξευθεί στα ύψη με ιατρική μετανάστευση που αγγίζει τους 18.000 ιατρούς ! 


Τέλος, η εξυπηρέτηση του ιατρικού δυναμικού της χώρας είναι ιδιαίτερα προβληματική από τα αντίστοιχα γραφεία ΕΦΚΑ, γεγονός ασυμβίβαστο με την αξιοπρέπεια, την υπόσταση του ιατρού και την κοινωνική του προσφορά. 

κ. Υπουργέ, για λόγους επιβίωσης των υγειονομικών αυτών, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη: 

1ον Να χορηγηθεί, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προσωρινή σύνταξη σε όλους τους ιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης με η χωρίς δικαίωμα εργασίας που είναι ηλικίας άνω 70 ετών και έχουν συμπληρώσει 40 έτη εργασίας, στο ύψος των 800 ευρώ, και μέχρις ότου εκδοθεί η πλήρης σύνταξης. 

2ον Να προχωρήσει άμεσα η ψηφιοποίηση του αρχείου του πρώην ταμείου ΕΤΑΑ-ΤΥ, να ενισχυθεί με εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό και να διορθωθούν τα λάθη και τα κενά του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού συστήματος του ταμείου. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, 

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας 

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Πατριαρχέας 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

ΠΙΣ, ΙΣ 

Υπουργός Υγείας 

Υφυπουργός Υγείας 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ