2020-07-02 01:03:28
Φωτογραφία για Πομπέο στους Ταλιμπάν: «Μην επιτεθείτε σε Αμερικανούς»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προειδοποίησε τους Ταλιμπάν να μην προβούν σε επιθέσεις εναντίον Αμερικανών, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την

ώρα που η υπόθεση καταβολής χρημάτων από τη Ρωσία σε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες λαμβάνει διαστάσεις στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών "είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον δεύτερο στην ιεραρχία, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στη Ντόχα και επικεφαλής διαπραγματευτή των Ταλιμπάν, μουλά ('Αμπντουλ Γάνι) Μπαραντάρ, για να συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν", δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Μόργκαν Ορτέιγκους.

Ο Πομπέο "κατέστησε σαφές στους Ταλιμπάν ότι περίμενε από αυτούς να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της μη επίθεσης εναντίον Αμερικανών", πρόσθεσε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση.

Στην Καμπούλ, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για τήρηση της συμφωνίας που υπογράφηκε στα τέλη Φεβρουαρίου με τις ΗΠΑ, που στοχεύει στην αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα την έναρξη ενός ενδοαφγανικού διαλόγου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής με τον Πομπέο.


Η εφημερίδα New York Times, και στη συνέχεια η Washington Post και η Wall Street Journal, έγραψε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι Ρώσοι πράκτορες είχαν μοιράσει χρήματα σε μαχητές "προσκείμενους στους Ταλιμπάν" για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες ή Νατοϊκούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες αυτές, που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές στους κόλπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το Συμβούλιο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου συζήτησε το θέμα στα τέλη Μαρτίου χωρίς να αναληφθεί καμιά δράση.

Η Ρωσία και οι Ταλιμπάν διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ