2020-07-02 01:08:32
Φωτογραφία για Ο Τραμπ δεν πτοήθηκε από την κατακραυγή - Υπερασπίζεται τον Τζον Γουέιν
Μέλη του Δημοκρατικού κόμματος της Καλιφόρνια κατηγορούν τον εκλιπόντα ηθοποιό για ρατσιστικά σχόλια, ζητώντας τη μετονομασία του τοπικού αεροδρομίου που φέρει το όνομά

του - Πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία που σχετίζονται με τη δουλεία απομακρύνονται μετά τις διαδηλώσεις που εκτυλίχθηκαν λόγω της δολοφονίας Φλόιντ

Σε μια περίοδο κοινωνικής αναταραχής στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό και ύστερα από τις πρωτόγνωρες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των μαύρων, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να υπερασπιστεί τον Τζον Γουέιν.

Ο δημοφιλέστερος καουμπόι του αμερικάνικου κινηματογράφου, εξέφρασε απόψεις υπέρ της ανωτερότητας των λευκών και ενάντια των αυτοχθόνων.

Μέλη του Δημοκρατικού κόμματος της Καλιφόρνια κατηγορούν τον εκλιπόντα ηθοποιό για ρατσιστικά σχόλια, ζητώντας την μετονομασία του τοπικού αεροδρομίου που φέρει το όνομα του.


Μάλιστα, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους Δημοκρατικούς της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες, γίνεται αναφορά σε συνέντευξη του ηθοποιού που δημοσιεύθηκε το 1971 στο περιοδικό Playboy, στην οποία δηλώνει: «Πιστεύω στην υπεροχή των λευκών, δεν αισθάνομαι ένοχος για το γεγονός ότι πριν από πέντε ή δέκα γενιές, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι».

«Το Δημοκρατικό Κόμμα της κομητείας Όραντζ καταδικάζει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξεις δηλώσεις του Τζον Γουέιν και ζητεί να αφαιρεθεί το όνομα του Τζον Γουέιν από το αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ», ανέφερε το ψήφισμα.

Το αίτημα έρχεται σε μια περίοδο που πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία που σχετίζονται με τη δουλεία και τη ρατσιστική καταπίεση απομακρύνονται ή μετονομάζονται μετά τις διαδηλώσεις που εκτυλίχθηκαν λόγω της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Τραμπ: Απίστευτη ηλιθιότητα η ιδέα των Δημοκρατικών

«Τώρα οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα, θέλουν να αφαιρέσουν το όνομα του Τζον Γουέιν από ένα αεροδρόμιο», έγραψε σε tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλώντας την ιδέα «απίστευτη ηλιθιότητα».

Ο Τραμπ έχει παρουσιάσει τον εαυτό του στο παρελθόν ως «μεγάλο θαυμαστή» του Τζον Γουέιν. Είχε εμφανιστεί δίπλα στην κόρη του ηθοποιού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στην Αϊόβα, τη γενέτειρά του Γουέιν.

Η οικογένεια του Τζον Γουέιν, που έχει ένα άγαλμα στο αεροδρόμιο της κομητείας Όραντζ και ένα άλλο στο Μπέβερλι Χιλς, απέρριψε τις κατηγορίες ρατσισμού εναντίον του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ