2020-07-02 04:12:42
Φωτογραφία για Ο Σρέντερ εμφανίστηκε στη Βουλή ως λομπίστας του Κρεμλίνου
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στη Βουλή ως ειδικός σύμβουλος του Κρεμλίνου για τον «Nord Stream 2» - Σάλος στη Γερμανία

Σάλος στη Γερμανία με αφορμή τα νέα καθήκοντα του στενού συνεργάτη του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Χθες, ο 76χρονος Σρέντερ μίλησε από το βήμα της Bundestag ως λομπίστας του Κρεμλίνου και ειδικός σύμβουλος για τον αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2», γεγονός που εξόργισε πολλούς Γερμανούς βουλευτές.

Το 2015, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου σε θυγατρική εταιρεία του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

Τώρα δέχεται έντονη κριτική από Γερμανούς βουλευτές κυρίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή την επιστροφή του στη Bundestag- την ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας - αυτή τη φορά, ως σύμβουλος για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν προωθώντας την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2».


Δυσφορία από τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες

H πρώτη αντίδραση ήρθε από το κόμμα των Πρασίνων (Die Gruene) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που εξέφρασαν την δυσφορία τους για την χθεσινή ομιλία του Σρέντερ στην Bundestag, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild.

Με το έργο αυτό θα διασφαλιστεί η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής προς την Γερμανία και την Ευρώπη.

Όμως, η παρουσία του Σρέντερ στη Bundestag με τη νέα του ιδιότητα, ενόχλησε πολλούς καθώς γνωρίζουν την στενή σχέση του Ρώσου προέδρου και του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας.

Πληρώνεται αδρά από την Gazprom

Ο Σρέντερ μίλησε ως λομπίστας του Κρεμλίνο που πληρώνεται αδρά από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της Gazprom, δήλωσαν πολλοί Γερμανοί βουλευτές.

O πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας έδωσε κλασικά το δικό του σόου: με αυτοπεποίθηση και εγωκεντρισμό.

Φορώντας σκούρο κοστούμι, πράσινη γραβάτα και σε καλή διάθεση, προσήλθε στην αίθουσα συσκέψεων συνοδευόμενος από την πέμπτη σύζυγό του, την 52χρονη Νοτιοκορεάτισσα Σογιούν Σρέντερ -Κιμ.

Η σύζυγός του, φορούσε ένα σύνολο σε τιρκουάζ χρώμα - παντελόνι και σακάκι . Καμάρωνε τον άντρα της την ώρα που ο Σρέντερ προσπαθούσε να καθησυχάσει τους βουλευτές που έχουν αμφιβολίες για τον αγωγό Nord-Stream 2.

«Ο αγωγός του Πούτιν είναι ένα ευρωπαϊκό έργο και ενισχύει ακόμη και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ε.Ε, το φυσικό αέριο θα πρέπει να προτιμάται από όλες τις άλλες πρώτες ύλες ενέργειας», τόνισε ο ίδιος και πρότεινε ότι η καλύτερα απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις είναι τα αντίμετρα!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ