2020-07-02 08:02:11
Φωτογραφία για Τα «γυρίζει» τώρα ο Τραμπ: Είμαι υπέρ της μάσκας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι εάν βρισκόταν σε στενή επαφή με ανθρώπους «ασφαλώς» και θα φορούσε μάσκα

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις για την αποφυγή χρήσης μάσκας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι θα τη φορούσε εάν βρισκόταν σε χώρο στον οποίο θα ήταν σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους. Η νέα δήλωση του Αμερικανού προέδρου φτάνει αφότου έχει έρθει αντιμέτωπος με πλήθος αρνητικών σχολίων για τις δημόσιες εμφανίσεις του στις οποίες δεν φορούσε μάσκα.

«Είμαι υπέρ της μάσκας. Αν βρισκόμουν σε στενή επαφή με ανθρώπους ασφαλώς και θα την φορούσα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network.

Αμέσως μετά ωστόσο, πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του δεν θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε πανεθνικό επίπεδο «επειδή υπάρχουν πολλά μέρη στη χώρα όπου οι άνθρωποι μένουν σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους».

Ο Τραμπ έχει βρεθεί απομονωμένος ακόμη και εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος επειδή δεν προωθεί τη χρήση της μάσκας από τους Αμερικανούς πολίτες, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται σε πολλές Πολιτείες.


Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, είπε στο κανάλι Fox ότι οι δηλώσεις του προέδρου είναι καλοδεχούμενες. «Νομίζω ότι βοηθούν», σχολίασε.

Η πανδημία προκάλεσε τουλάχιστον 122.000 επιπλέον θανάτους στις ΗΠΑ σε σύγκριση με μια «φυσιολογική» χρονιά, ήτοι 18% περισσότερους, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Jama Internal Medicine.

Όμως, δεν πρόκειται παρά για έναν μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο: η αυξημένη θνησιμότητα ήταν εξαιρετικά υψηλή στις μεγάλες εστίες την άνοιξη, αρχής γενομένης από τη Νέα Υόρκη: η πόλη έθαψε τριπλάσιο αριθμό ανθρώπων σε σύγκριση με τα φυσιολογικά επίπεδα και έως και επτά φορές περισσότερους κατά την κορύφωση της επιδημίας, σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, εβδομάδα ανά εβδομάδα, την οποία συντόνισαν ερευνητές του πανεπιστημίου Yale.

Στη Νέα Υόρκη, ο αναμενόμενος αριθμός θανάτων, σύμφωνα με ένα δημογραφικό μοντέλο που βασίζεται σε προηγούμενα έτη, ήταν 13.000 για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου. Ωστόσο, καταγράφηκαν 38.170 θάνατοι.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο επίσημος απολογισμός της Covid-19 είχε σε μεγάλο βαθμό υποτιμηθεί, καταδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ