2020-07-02 22:59:46
Φωτογραφία για Τα μπαρ σκοτώνουν – Δραματική προειδοποίηση του Δρ. Φάουτσι
Ο «αμερικανός Τσιόδρας» κρούει συναγερμό και προειδοποιεί ότι τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ μπορεί να κάνουν άλμα από τις 40 στις 100 χιλιάδες - Επικίνδυνη νοοτροπία το

«όλα ή καθόλου» στις κοινωνικές αποστάσεις

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μίλησε σκληρά για τα μπαρ και τους θαμώνες τους, οι οποίοι όπως είπε θέτουν ανθρώπους σε θανάσιμο κίνδυνο.

«Μπαρ: πραγματικά κακή επιλογή. Πραγματικά κακή», είπε εμφατικά ο πλέον ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στης ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ακρόασης επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ. «Η συνάντηση σε ένα μπαρ, σε εσωτερικό χώρο, είναι πρόβλημα. Πραγματικά πρέπει να το σταματήσουμε τώρα».

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι «ανησυχεί πολύ» για το νέο ξέσπασμα της πανδημίας σε τέσσερις πολιτείες – Φλόριντα, Τέξας, Καλιφόρνια και Αριζόνα – που μαζί είναι υπεύθυνες για «πάνω από το 50% των νέων λοιμώξεων» στη χώρα.


«Έχουμε τώρα 40 και πλέον χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα. Δεν θα εκπλαγώ αν ανέβουμε στα 100.000 την ημέρα αν αυτό δεν αναστραφεί, για αυτό ανησυχώ πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι η τροπή θα μπορούσε να είναι πολύ εξαιρετικά αρνητική.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια γυναίκα στη Φλόριντα και 15 από τους φίλους της βρέθηκαν όλοι θετικοί για τον κορωνοϊό μετά από μια βραδινή έξοδο σε ένα μπαρ στο Τζάκσονβιλ. Τη Δευτέρα, τα μπαρ γύρω από το Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, διατάχθηκαν να λειτουργούν με μέγιστη χωρητικότητα 50%, αφού το υπουργείο Υγείας συνέδεσε 107 περιπτώσεις κοροναϊού με ένα μπαρ της περιοχής.

Το Τέξας, η Φλόριντα και η Αριζόνα έκλεισαν τα μπαρ και πάλι – αφού τους είχε επιτραπεί να ξανα-ανοίξουν το Μάιο, αντιδρώντας στο άλμα του ποσοστού μολύνσεων.

Ο Φάουτσι είπε ότι υπήρχε μια επικίνδυνη νοοτροπία «όλα ή καθόλου» μεταξύ πολλών ανθρώπων που αρχίζουν να κάνουν παρέα με τους φίλους τους ξανά. Το ένα άκρο είνα να κλειδωθείς και να μη δεις κανένα και το άλλο είναι να βγαίνεις χωρίς μασκα προστασίας, σε πολυκοσμία, χωρίς να προσέχεις για τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης.

Ανοιχτοί χώροι – Μεγαλύτερη ασφάλεια

Ο Δρ. Φάουτσι είπε η έξοδος σε ανοιχτούς χώρους και η τήρηση απόστασης από τους άλλους είναι πολύ πιο ασφαλής κοινωνική αλληλεπίδραση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε άλλους σε υπαίθριες συναθροίσεις.

«Μπορείτε να βγείτε έξω, να αλληλεπιδράτε – αλλά να φοράτε μάσκα, να προσπαθείτε να αποφύγετε τη στενή συνάθροιση των ανθρώπων, να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Αλλά μην κάνετε το όλα ή τίποτα», είπε ο Φάουτσι.

Ο Φάουτσι είπε επίσης προειδοποιήσε ότι «πολλοί άνθρωποι» μπορεί εσφαλμένα «να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι» στον ιό.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί νέοι δεν είναι ατρωτοι, καθώς έχουμε δεί αρκετούς να ασθενούν βαριά», είπε.

Ακόμα κι αν οι ίδιοι οι θαμώνες των μπαρ δεν έχουν νοσήσει βαριά με COVID-19, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που μπορεί να μην είναι τόσο τυχεροί.

«Εάν ένα άτομο μολυνθεί, μπορεί να μην είναι συμπτωματικό, αλλά μπορεί να το μεταδώσει σε κάποιον άλλο, που το μεταδίδει σε κάποιον άλλο, ο οποίος στη συνέχεια κάνει τη γιαγιά ή τον παππού κάποιου, έναν άρρωστο θείο ή ένα λευχαιμικό παιδί σε χημειοθεραπεία να αρρωστήσει και να πεθάνει,» είπε ο Fauci.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ