2020-07-04 08:10:22
Φωτογραφία για Τι διαθέτουν όσοι βγαίνουν νικητές στο παιχνίδι του φλερτ – Πάρτε ιδέες
Πιστεύετε ότι γνωρίζετε τα μυστικά του επιτυχημένου φλερτ; Αν η ευφυΐα, η καλή εμφάνιση και η προβολή των σημείων ταύτισης σας πέρασαν από το μυαλό, η πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο μάλλον σας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Οι ερευνητές Μενέλαος Αποστόλου και Χριστόφορος Χριστοφόρου, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να απαντήσουν σχετικά με τις στρατηγικές φλερτ στις οποίες ενέδωσαν στο πρόσφατο παρελθόν. Οι απαντήσεις έδωσαν μια λίστα σαράντα επτά διαφορετικών προσεγγίσεων, η σημασία των οποίων υπολογίστηκε από τον αριθμό των φορών που αναφέρθηκαν. Το χιούμορ βρέθηκε στην πρώτη θέση με διπλάσιο ποσοστό από την υψηλή νοημοσύνη που ήρθε δεύτερη στη λίστα. Άλλα στοιχεία που βρέθηκαν ψηλά στη λίστα ήταν η καλή εμφάνιση και η ευγένεια. Το να είναι κανείς πολύ σοβαρός, να μη βιάζεται στη γνωριμία ή να έχει ασυνήθιστα χόμπι μάλλον δεν ωφελεί, αφού αυτές οι ιδιότητες κατέληξαν στον πάτο της λίστας.


Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνόψισαν και τα σαράντα επτά χαρακτηριστικά σε εννέα ευρύτερες κατηγορίες ως εξής:

Μη λεκτική συμπεριφορά: έντονο βλέμμα, ωραίο χαμόγελο, τρόπος προσέγγισης

Καλή εμφάνιση: ωραίο ντύσιμο, γοητεία

Νοημοσύνη: χιούμορ, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα

Χαλαρή προσέγγιση: σεβασμός, υπομονή, καλοσύνη

Ισχυρό ενδιαφέρον και ρομαντισμός: τρυφερότητα, ωραία κομπλιμέντα, έντονο ενδιαφέρον

Θάρρος και αποφασιστικότητα: αμεσότητα, επιμονή

Μυστήριο: ασυνήθιστα χόμπι, πρωτοτυπία

Χαρούμενη διάθεση: αυθορμητισμός, θετική ενέργεια

Κοινά χαρακτηριστικά: κοινά ενδιαφέροντα

Παραθέτοντας την παραπάνω λίστα σε νέο δείγμα συμμετεχόντων, οι ερευνητές τούς ζήτησαν να αξιολογήσουν ποια χαρακτηριστικά θα ήταν πιο αποτελεσματικά στην περίπτωση ενός πιθανού φλερτ. Το φύλο και η ηλικία των συμμετεχόντων καταγράφηκαν ώστε να καταγραφούν τυχόν διαφορές στις προτιμήσεις.

Διαφορές στα φύλα και ο ρόλος της ηλικίας

Τα αποτελέσματα δεν απείχαν όσων έχει αποδεχθεί και αποδείξει χρόνια τώρα η εξελικτική ψυχολογία. Οι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, αξιολόγησαν ως πιο σημαντική την εμφάνιση. Εν αντιθέσει, οι γυναίκες έδωσαν προτεραιότητα σε άλλα χαρακτηριστικά.

Η μη λεκτική συμπεριφορά ήταν πιο σημαντική για εκείνες, συμπεριλαμβανομένου έντονου βλέμματος, του ωραίου χαμόγελου και του τρόπου προσέγγισης. Επιπλέον η ευφυΐα κέρδισε τις προτιμήσεις ως διπλό σημαίνον: ως εχέγγυο ικανότητας εξασφάλισης πλούτου και ευημερίας αφενός, ως ένδειξη καλού χιούμορ αφετέρου (αυτό που προηγούμενες έρευνες έχουν αποκαλέσει δημιουργική ευφυΐα).

Κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, σημαντικά για τις γυναίκες, στο πλαίσιο της χαλαρής προσέγγισης αποτέλεσαν η ευγένεια, η υπομονή, η ειλικρίνεια, το έντονο ενδιαφέρον, η τρυφερότητα και οι φιλοφρονήσεις. Η δύναμη και η αποφασιστικότητα βρέθηκαν θετικά μέσα από την αυτοπεποίθηση, την ευθύτητα και την επιμονή, με τα δύο τελευταία ωστόσο χαρακτηριστικά να μην χαίρουν εκτίμησης υπό ειδικές συνθήκες.

Τέλος, το μυστήριο μέσα από την πρωτοτυπία, την αυθεντικότητα και τα ασυνήθιστα ταλέντα ή συνήθειες (π.χ. ταξίδια σε περίεργα μέρη) αποτέλεσε στοιχείο που προτιμούν οι γυναίκες.

Αναφορικά με την ηλικία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες αξιολόγησαν τη χαλαρή προσέγγιση ως την πιο αποτελεσματική στρατηγική φλερτ, ακολουθούμενη από το έντονο ενδιαφέρον, τον ρομαντισμό και τη χαρούμενη διάθεση. Επίσης αξιολόγησαν ως σημαντικότερες την καλή εμφάνιση και την τρυφερότητα, σε αντίθεση με την επιθυμία να μάθουν πράγματα σχετικά με τον άνθρωπο που θέλουν να προσεγγίσουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ