2020-07-04 12:10:19
Φωτογραφία για Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο πολυτελείας στον κόσμο;
Στις αρχές Ιουνίου, η Lucid Motors έστειλε το μοντέλο της Air στη Βόρεια Καρολίνα για

αεροδυναμικές δοκιμές στην προηγμένη σήραγγα Windshear. Το αποτέλεσμα ήταν ένας συντελεστής 0,21, καθιστώντας το Lucid Air το πιο αεροδυναμικό πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για ένα ηλεκτρικό όχημα που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας. Η Lucid αναφέρει ότι η κορυφαία αεροδυναμική αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της εταιρείας. «Εφαρμόσαμε τεχνικές από τους αγώνες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον κόσμο να είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού της Lucid Air», δήλωσε ο Jean-Charles Monnet, επικεφαλής αεροδυναμικής της εταιρίας με 11 χρόνια εμπειρίας στη F1. «Δεν πρόκειται μόνο για την επίτευξη του χαμηλότερου συντελεστή οπισθέλκουσας. Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε ένα πολύ ισορροπημένο όχημα απόδοσης με ακριβή διαχείριση ροής αέρα σε όλες τις πτυχές», πρόσθεσε.


Για να επιτευχθεί ένας συντελεστής οπισθέλκουσας 0,21, ένα λείο σχήμα αμαξώματος είναι απαραίτητο, αλλά όχι αρκετό. Το Lucid Air διαθέτει επίσης λειτουργικές επιφάνειες και λεπτομέρειες που καθοδηγούν τον αέρα αποτελεσματικά μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη πλευρικού αέρα ο οποίος οδηγείται ομαλά περιμετρικά του αυτοκινήτου, αεροδυναμικά σχεδιασμένοι τροχοί και αεραγωγοί στο καπό που διοχετεύουν αέρα γύρω από τις πλευρές του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το Lucid Air διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα εισαγωγής αέρα πίσω από τον μπροστινό προφυλακτήρα. Ο ρόλος του είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης ψύξης με ομοιόμορφη κατανομή αέρα σε επιφάνειες που υπερθερμαίνονται, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το μέγεθος του ανοίγματος εισαγωγής αέρα και αυξάνοντας περαιτέρω την αεροδυναμική απόδοση, όταν αυτό είναι εφικτό.

Άλλα σημαντικά στοιχεία περιλαμβάνουν τις αδιάλειπτες, ομαλές καμπύλες κάτω από την επιφάνεια που ανεβαίνουν προς τα πίσω προκειμένου να σχηματίσουν έναν αεροδυναμικό διαχύτη. Άμεση συνέπεια όλων αυτών είναι η αυτονομία άνω των 643 χιλιομέτρων που επιτεύχθηκε σε πραγματικές συνθήκες και όχι στη θεωρία.

Επιπλέον, η Lucid Motors συνεχίζει τις δοκιμές για να εξασφαλίσει σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και να επικυρώσει τη λειτουργικότητα των αεροδυναμικών συστημάτων. Ένα πρωτότυπο Lucid Air πέτυχε κορυφαία ταχύτητα επιβεβαιωμένη από GPS, της τάξης των 378 km/h, ενώ η εταιρία δεσμεύεται πως δεν θα σταματήσει εκεί. Το Lucid Air θα κάνει το ντεμπούτο του σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 9 Σεπτεμβρίου, τότε θα κυκλοφορήσουν επίσης και οι επίσημες προδιαγραφές, τα επίπεδα εξοπλισμού καθώς και οι τιμές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ