2020-07-04 13:03:19
Φωτογραφία για Ιατρικό επίτευγμα: Κόλλησαν το πέος άντρα 24 ώρες αφότου το έκοψε και «δουλεύει»
Για πρώτη φορά, γιατροί-χειρούργοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επανασύνδεση πέους,

σχεδόν 24 ώρες αφότου ο ασθενής έκοψε το όργανό του από το σώμα του κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου!

Σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα, καθώς γιατροί-χειρούργοι στη Βρετανία ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επανασύνδεση πέους, σχεδόν 24 ώρες αφότου ο ασθενής έκοψε το όργανό του κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου!

Έχουν γίνει μόνο λίγες χειρουργικές επεμβάσεις αναφύτευσης πέους στην ιστορία, αλλά καμία δεν ήταν χωρίς παροχή αίματος για περισσότερες από μερικές ώρες. Σχεδόν έξι εβδομάδες, μάλιστα, μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο εν λόγω άντρας έχει ανακτήσει την πλήρη χρήση του πέους του και είναι σε θέση να επιτύχει πλήρη στύση.

Στη νέα αυτή περίπτωση, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Case Reports, χειρουργοί από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Birmingham NHS Foundation Trust έγραψαν: «Η επιτυχία αυτής της περίπτωσης θα πρέπει να ενθαρρύνει τους χειρουργούς να προσπαθήσουν την αναφύτευση του πέους, ακόμη και με παρατεταμένη ισχαιμία (σ.σ. ανεπαρκής παροχή αίματος), αφενός γιατί υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας και αφετέρου γιατί είναι πολύ πιθανές οι σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της απώλειας ενός οργάνου τόσο σημαντικού για τον ασθενή».


Ο ασθενής, ένας 34χρονος άνδρας, με γνωστό ιστορικό παρανοϊκής σχιζοφρένειας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μία ημέρα αφότου προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Στην προσπάθειά του έκοψε τα γενετικά του όργανα.

Δεν ανακαλύφθηκε παρά μετά από 15 ώρες και αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Υπάρχουν περίπου 100 μόνο χειρουργικές επεμβάσεις επαναπροσάρτησης πέους, σύμφωνα με ιατρικά χρονικά και στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά εμφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την απόσπαση. Στο παρελθόν, οι χειρουργοί απλώς έβαζαν το πέος πίσω στο σώμα χωρίς να προσπαθήσουν να επανασυνδέσουν το ραχιαίο νεύρο και τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία συνήθως προκαλούσαν ουλές στην ουρήθρα και απευαισθητοποίηση του πέους.

Αυτή η περίπτωση, ωστόσο, δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ για το χρονικό διάστημα που ένα πέος μπορεί να αποσπαστεί από το σώμα πριν από την επιτυχή αναφύτευσή του. Το προηγούμενο ρεκόρ αναμονής 18 ωρών πριν από μια αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην περίπτωση ενός 4χρονου, που υπέστη παρόμοια τραύματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ