2020-07-06 23:29:27
Φωτογραφία για Notam της ΥΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας - Σερβίας μέχρι τις 15 Ιουλίου
Την αναστολή έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, ανακοίνωσε την νύχτα της Κυριακής η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.

Σχετική αεροπορική οδηγία για την έκτακτη απαγόρευση πτήσεων προς και από Σερβία εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συμφωνα με τη Notam η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας ισχύει μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ενώ αρχίζουν ξανά, από τις 15 Ιουλίου, οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ:

Ααπαγορεύονται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 όλες οι πτήσεις μετακίνησης επιβατών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, καθώς και είσοδος στη χώρα μας Σέρβων τουριστών.

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς Σερβία, ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις και απαραίτητες μετακινήσεις (essential reasons), υγειονομικό προσωπικό, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία της κυβέρνησης, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, σπουδαστές, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ