2020-07-07 07:06:26
Φωτογραφία για Εμβόλιο κορωνοϊού: Κομισιόν και ΕΤΕπ χρηματοδοτούν με 75 εκατ. ευρώ την CureVac
Δάνειο στη βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac χορηγεί η ΕΤΕπ – Στόχος η στήριξη

ανάπτυξης εμβολίων, μεταξύ αυτών και για τον κορωνοϊό – Ήδη, η ΕΤΕπ έχει στηρίξει 13 εταιρείες με συνολικό δανεισμό 316 εκατ. ευρώ

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά λοιμωδών νόσων, με έμφαση στον κορωνοϊό αναλαμβάνει η Κομισιόν που ανακοίνωσε ότι μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρέχουν στην εταιρεία CureVac χρηματοδότηση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη εμβολίου και την επέκταση της παραγωγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΤΕπ και η βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac «που αναπτύσσει καινοτόμα φάρμακα με βάση το βελτιστοποιημένο αγγελιαφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA), συνήψαν δανειακή σύμβαση ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της εν εξελίξει ανάπτυξης από την εταιρεία εμβολίων κατά λοιμωδών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου εμβολίου για την πρόληψη των λοιμώξεων του κορωνοϊού».


Παράλληλα, το δάνειο θα στηρίξει τις προσπάθειες της εταιρείας CureVac να επεκτείνει τις παρασκευαστικές της ικανότητες και να επιταχύνει την ολοκλήρωση της τέταρτης εγκατάστασης παραγωγής στο Τούμπινγκεν της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση δόθηκε στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης για τις λοιμώδεις νόσους (IDFF) του προγράμματος «Ορίζων 2020», δηλαδή του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: «Ο κορωνοϊός θα παραμένει ανάμεσά μας, όσο δεν έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλιο εναντίον του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δουλειά μας σε αυτό το μέτωπο, μαζί με άλλους διεθνείς παράγοντες, είναι τόσο ζωτικής σημασίας. Πρόσφατα παρουσιάσαμε τη στρατηγική μας για τα εμβόλια με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διάθεσης εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού. Από την αρχή δε της πανδημίας, αυξήσαμε τη χρηματοδότηση του μηχανισμού χρηματοδότησης για τις λοιμώδεις νόσους κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, ώστε η ΕΤΕπ να είναι σε θέση να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο έργων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση αυτής της νόσου. Με τη στήριξή μας προς την εταιρεία CureVac επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για την εύρεση ασφαλών και αποτελεσματικών λύσεων για όλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως».

Ο μηχανισμός χρηματοδότησης για τις λοιμώδεις νόσους, ο οποίος υπάγεται στο πρόγραμμα «Ορίζων 2020», αποτελεί παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της ΕΤΕπ για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στον τομέα της υγείας. Μέσω του IDFF, η ΕΤΕπ στήριξε 13 εταιρείες με συνολικό δανεισμό ύψους 316 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη θεραπειών, εμβολίων και διαγνωστικών μεθόδων για διάφορες λοιμώδεις νόσους και κυρίως για τον κορωνοϊό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ