2020-07-08 07:47:30
Φωτογραφία για Κάθειρξη 20 ετών στον βαρυποινίτη Βλαστό για το κύκλωμα των φυλακών
Με την καταδίκη 12 συνολικά κατηγορουμένων εκ των 26 συνολικά ολοκληρώθηκε

στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος των φυλακών η οποία είχε συνδεθεί με το όνομα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. Το δικαστήριο επέβαλλε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο κάθειρξη 20 ετών και μάλιστα χωρίς αναστολή. Του αναγνώρισε μάλιστα το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς τα τελευταία χρόνια ο Π. Βλαστός δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή ενώ έχει φοιτήσει και σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας!

Στον έτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης Γιάννη Σκαφτούρο η έδρα επέβαλλε κάθειρξη 16 ετών, ενώ στην Λίτσα Βλαστού την εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού κάθειρξη 14 ετών. Στη συγκεκριμένη κατηγορουμένη το δικαστήριο αναγνώρισε τη συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος. Συνολικά οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ήταν από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις , εκρήξεις, κ.ά.


Όλοι πάντως οι καταδικασθέντες εκτός του Βλαστού, πήραν ανασταλτικό στην έφεση. Ακόμη, με την απόφαση απαλλάχθηκαν συνολικά 14 κατηγορούμενοι είτε γιατί δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί είτε γιατί κάποιες από αυτές υπέπεσαν σε παραγραφή. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.

Υπενθυμίζεται ότι στη δράση του κυκλώματος είχαν αποδοθεί η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, η επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή (είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου), καθώς και οι εκρήξεις που είχαν λάβει χώρα στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ