2020-07-08 07:57:05
Φωτογραφία για «Μπαρούτι» η Λιβύη: Νέα αεροπορική επίθεση
Ο στρατός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης έπληξε συστήματα

αεράμυνας στην κεντρική Λιβύη - Το περασμένο Σάββατο αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια - Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη δυτική Λιβύη

Το έκρυθμο σκηνικό δεν λέει να ανατραπεί στη Λιβύη, όπου τα αντικρουόμενα συμφέροντα καταρρίπτουν τις διεθνείς προσπάθειες για εφαρμογή ειρήνης. Στο πυρακτωμένο αυτό κλίμα σημειώθηκε ακόμη μία επίθεση, την Τρίτη, στη βάση αλ-Τζούφρα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο στρατός της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης έπληξε συστήματα αεράμυνας (PantSir-S1) στην κεντρική Λιβύη και σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης (Yeni Şafak) προκάλεσε το θάνατο τριών μισθοφόρων -της ομάδας Wagner που έχει τη στήριξη της Ρωσίας- και τον τραυματισμό επτά ατόμων.

Το περασμένο Σάββατο αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια.


Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη δυτική Λιβύη και είχε στόχο αντιαεροπορικά συστήματα που είχε εγκαταστήσει εκεί οι Τούρκοι.

Πριν από περίπου 1,5 μήνα η σημαντική αυτή βάση βρισκόταν στα χέρια των δυνάμεων του Χάφταρ.

Την ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της κυβέρνησης Σαράτζ με την αποφασιστική συμβολή της Τουρκίας και ουσιαστικά την παρέδωσαν στις τουρκικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στη δυτική Λιβύη.

Η Άγκυρα δεν έχει κρύψει ότι επιδιώκει να δημιουργήσει και ναυτική βάση και άλλη αεροπορική στην αφρικανική αυτή χώρα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ