2020-07-08 08:26:49
Φωτογραφία για Νέες προκλήσεις από Ακάρ για το Αιγαίο: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους»
Για ποιο λόγο χαρακτήρισε «υπερβολικούς» τους «γείτονες Έλληνες» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του - Διέψευσε το περιστατικό με το γαλλικό πλοίο στη Μεσόγειο

Ψηλά εξακολουθεί να κρατά τους τόνους η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να είναι ο τελευταίος που «χτυπάει».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο BBC, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας από τη Λιβύη, υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι καθορισμένη.

«Υπάρχουν νησιά, βραχονησίδες και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή. Σε ορισμένα από αυτά, οι γείτονες μας οι Έλληνες, σε ανώτερο επίπεδο πραγματοποιούν επισκέψεις με υπερβολικές τελετές» είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ στο βρετανικό δίκτυο που χαρακτηρίζει την Τουρκία σαν «τη νέα δύναμη στη Λιβύη».

Σχετικά με το περιστατικό με το γαλλικό πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης, ο Ακάρ αρνήθηκε ότι υπήρξε παρενόχληση από τα τουρκικό ναυτικό.

«Δεν παρενοχλήσαμε το γαλλικό πλοίο. Το γαλλικό σκάφος, πλέοντας με ταχύτητα 20 κόμβων, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα τρία συνοδευτικά πλοία μας» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δόθηκαν όλες οι πληροφορίες στο ΝΑΤΟ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ