2020-07-08 12:58:04
Φωτογραφία για Χιλή: Πάνω από 300.000 κρούσματα, αλλά... ξεκινά η άρση των μέτρων
Η κυβέρνηση στη Χιλή, όπου χθες Τρίτη ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 κρουσμάτων

μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αλλά οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν με ικανοποίηση τη μείωση του αριθμού τους σε εβδομαδιαία βάση, ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να μελετά τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού που έχει επιβάλει.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφηκαν 50 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.462 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Σαββατοκύριακο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεπέρασε το όριο των 10.000 νεκρών εξαιτίας της COVID-19, συνυπολογιζομένων των επιβεβαιωμένων και των πιθανών, όπως ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ασθενείς είναι συγκεντρωμένοι κατά 80% στην πρωτεύουσα, το Σαντιάγο, και τα προάστιά του, όπου ζουν τα 7 και πλέον από τα 18 εκατομμύρια των κατοίκων της Χιλής. Τα μέτρα περιορισμού με υποχρεωτικό χαρακτήρα εκεί επιβάλλονται πλέον για 47 ημέρες.


«Επιβεβαιώνουμε μια βελτίωση της κατάστασης, που διαρκεί 23 ημέρες. Στη μητροπολιτική περιοχή (σ.σ. το Σαντιάγο και τα περίχωρά του), παρατηρούμε μείωση του εβδομαδιαίου μέσου όρου θετικών περιπτώσεων με βάση τα τεστ PCR κατά 24%, καθώς και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» μόλυνσης, εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις.

Οι αρχές προετοιμάζουν, με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, «σχέδιο για να αρχίσουμε πολύ προοδευτικά, λίγο-λίγο και βήμα-βήμα, να προχωράμε προς μια μελλοντική στρατηγική άρσης των μέτρων περιορισμού», πρόσθεσε ο υπουργός.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ