2020-07-08 15:26:38
Φωτογραφία για Εξαιρετική η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης σε 86 ακτές της Δυτικής Ελλάδας
    Η κολυμβητική περίοδος για το έτος 2020, έχει διάρκεια πέντε (5) μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2020.

 

Η Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι, από το 2016 και εξής, είναι η αρμόδια αρχή για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, των ακτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παρακολουθούνται συστηματικά ογδόντα έξι (86) ακτές κολύμβησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διενεργούνται ανά κολυμβητική περίοδο έξι (6) τουλάχιστον μηνιαίες δειγματοληψίες, σε καθορισμένα σημεία  και αναλύσεις για την παρακολούθηση της μικροβιολογικής ποιότητας.

Οι ακτές που παρακολουθούνται κυρίως είναι οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό, περιβαλλοντικό κ.λ.π.) και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών/αναλύσεων των μηνών Μαΐου και Ιουνίου 2020 η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στο σύνολο των ακτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι εντός των ορίων της εξαιρετικής ποιότητας.

Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου: http://www.apd-depin.gov.gr, από τη διαδρομή: Οδηγός Πολιτών/Ύδατα/Ακτές κολύμβησης.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ