2020-07-09 13:10:22
Φωτογραφία για Πέτσας: Θετικό μόλις το 0,3% των τουριστών στη χώρα μας- Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι με αυστηρά πρόστιμα
 

Καθησυχαστικός από τα εισαγόμενα κρούσματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα της πρώτης εβδομάδα ανοίγματος του τουρισμού εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι τις Πέμπτης ότι από 1η έως 6 Ιουλίου, καταγράφηκαν μόνο 100 θετικά δείγματα, σε 31.169 τεστ που έγιναν συνολικά, δηλαδή μόλις το 0,3% των τουριστών ήσαν θετικοί.

Το άνοιγμα των συνόρων σε συγκεκριμένες χώρες έγινε για να υποδεχθεί η Ελλάδα τους επισκέπτες, με βασικό γνώμονα όμως την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ανθρώπινης ζωής, τόνισε ο κ. Πέτσας. «Οταν ανοίγαμε τις πύλες της χώρας μας στον κόσμο ξέραμε ότι θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού. Με αυτήν την εκτίμηση οργανώσαμε ένα πρωτοποριακό σύστημα στοχευμένων ελέγχων αλλά και άμεσης ιχνηλάτησης των όποιων κρουσμάτων προκειμένου να περιχαρακώνονται γρήγορα και να μην υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Ακούσαμε τις απόψεις των ειδικών. Πήραμε έγκαιρα αποφάσεις και πειθαρχήσαμε στα σκληρά αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα που πήρε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


«Και το κάναμε αυτό για πολύ καιρό. Οχι μόνο κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά και μετά την άρση του στις 4 Μαΐου 2020. Κάναμε την Ελλάδα, όλοι μαζί, χώρα πρότυπο διεθνώς στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Και από τις 15 Ιουνίου και μετά ανοίξαμε σταδιακά τις πύλες της χώρας μας στον κόσμο. Γιατί είμαστε μία ανοιχτή κοινωνία με φιλόξενους ανθρώπους αλλά και μία χώρα που πέρυσι είχε 18 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσες εισπράξεις από τον τουρισμό», επισήμανε ο ίδιος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ