2020-07-09 13:31:14
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) 

(Αριθ. Πρωτοδ. 138/2003) 

Δ/ΝΣΗ έδρας Ασκληπιού 30 Ναύπλιο 

Δ/ΝΣΗ αλληλογραφίας: Καποδιστρίου 14 Άργος , ΤΗΛ:27510-22555 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Σύλλογος μας είναι σταθερά τοποθετημένος στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχους την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας αλλά και την διασφάλιση και αναβάθμιση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού της ΠΦΥ (Ιατρικού κατά βάση το οποίο και εκπροσωπούμε αλλά και του Νοσηλευτικού και Διοικητικού). 

Στα πλαίσια αυτά απαρέγκλιτη είναι η θέση και το αίτημα μας, για ενίσχυση με Ιατρικό προσωπικό σταθερής εργασιακής σχέσης, όλων των ΚΥ (και των ΤΟΜΥ) της Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη αναγκαιότητα προσλήψεων προκύπτει σε δομές (ή και σε Ιατρικές Ειδικότητες κατά δομή) που παρατηρείται εδώ και μήνες παντελής έλλειψη γιατρών! 


Αυτή την στιγμή παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, η πανδημία αναδεικνύει την σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της COVID – 19 τόσο στην πρόληψη , στην έγκαιρη διάγνωση και στην θεραπεία των ελαφρών περιπτώσεων , όσο και στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων που βέβαια ο ρόλος τους είναι άλλος. 

Την ίδια στιγμή αρκετά από τα ΚΥ της περιοχής μας καταδικάζονται στην υπολειτουργία τόσο λόγω αναβολής προσλήψεων γιατρών που για διάφορους λόγους (παλαιότερες και πρόσφατες απολύσεις , συνταξιοδοτήσεις κλπ) αποχωρούν από το ήδη υποστελεχωμένο Δημόσιο σύστημα , όσο και λόγω των συνεχών μετακινήσεων Ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία. 

Ειδικά οι μετακινήσεις συνεχίζονται, ανανεώνονται ή και προκύπτουν νέες , ακόμη και μετά την 30η/6ου και την λήξη της ισχύος των «εκτάκτων συνθηκών» όπως ορίζονταν από τις ΠΝΠ , αποδιαρθρώνοντας πλήρως την λειτουργία των ΚΥ και αποστερώντας από ανασφάλιστους πολίτες την πρόσβαση σε εξετάσεις ή ακόμη και σε συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μετακίνηση 2 από τους 3 Μικροβιολόγων του ΚΥ Καλαμάτας (την στιγμή που υπάρχει στην λίστα διαθέσιμος επικουρικός για πρόσληψη) , του 1 από 2 Παθολόγους στο Άργος (με ραντεβού «κλειδωμένα» στο δίμηνο). 

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι για συναδέλφους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά ως προς την επάνοδο τους στην εργασία , δεν πρέπει υπό της παρούσες συνθήκες να καθυστερήσει από την 6η ΥΠΕ, η υλοποίηση της άμεσα άλλωστε εκτελεστής, σχετικής δικαστικής απόφασης. Για το θέμα αυτό έγινε επικοινωνία του Προέδρου με τον Διοικητή της ΥΠΕ ο οποίος υποσχέθηκε να επιληφθεί του θέματος. Επίσης του μεταφέρθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για το αίτημα συνάντησης μαζί του ώστε να του τεθούν τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν ή που προκύπτουν και ήταν θετικός. Η συνάντηση θα προγραμματιστεί άμεσα και θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι σχετικά. 

Τέλος υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου με τους τομεάρχες Υγείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης κκ Ξανθό και Πουλά (θα επιδιωχθεί και με τους των υπολοίπων κομμάτων) ΄, όπου και ενημερώθηκαν για την ειδικότερη κατάσταση της ΠΦΥ της περιοχής μας και τις θέσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας. 

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας 

Κωστάκης Προκόπης Λαφαζάνος Γεώργιος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ