2020-07-10 02:09:54
Φωτογραφία για Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ - Είχε δηλωθεί αγνοούμενος από την κόρη του
Νεκρός βρέθηκε τελικά την Πέμπτη ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν, τον οποίο

η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου σε λόφους, στα βόρεια προάστια της πόλης, έπειτα από αναζήτηση επτά ωρών, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο Παρκ, επί πολλά χρόνια δήμαρχος της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους φιλελεύθερους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. Ο Παρκ έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο. Προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παρκ, που ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιέ το 2017.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ