2020-07-10 12:36:20
Φωτογραφία για Μητσοτάκης - Βενιάμης: «Κράτος και ιδιωτικοί φορείς οφείλουν να υπηρετούν με πράξεις την εθνική σημαία»
«Τα καινούργια ταχύπλοα έρχονται να απαντήσουν στις προκλήσεις της συγκυρίας ειδικά στο Αιγαίο» τόνισε ο πρωθυπουργός

Η καθέλκυση του πρώτου από τα 10 πνευστά υπερσύγχρονα ταχύπλοα του Λιμενικού δωρέα της Σ-ΕΝΩΣΙΣ των Ελλήνων Εφοπλιστών έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τη σημασία και την αναγκαιότητα σύμπραξης του κράτους με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.

Τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστικά: “Είναι μία ακόμα σημαντική δωρεά της ΕΕΕ που αποδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η συστράτευση της πολιτείας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Γιατί κράτος και ιδιωτικοί φορείς ως οφείλουν να μην συνυπάρχουν απλώς κατά από την ίδια εθνική σημαία. Αλλά να την υπηρετούν και με πράξεις καθημερινά.

Τα καινούργια ταχύπλοα έρχονται να απαντήσουν στις προκλήσεις της συγκυρίας ειδικά στο Αιγαίο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη επαφή που είχα με τον πρόεδρο της ΕΕΕ και με τον υπουργό Ναυτιλίας όταν τους ζήτησα κατ' επειγόντως η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών να μας υποστηρίξει στην απόκτηση νέων σκαφών με ακριβώς αυτά τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Η ανταπόκριση της ΕΕΕ ήταν ταχύτατη. Λίγους μήνες μετά τη λήψη της απόφασης είμαστε σε θέση να παραλάβουμε αυτό το σκάφος και θα ακολουθήσουν ακόμη εννέα”.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

“Για την ελληνική ναυτιλία μας, την οικογένειά μας αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος και να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που το επανδρώνει τα πιο κατάλληλα και σύγχρονα επιχειρησιακά εφόδια για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη εκτέλεση του απαιτητικού και δύσκολου έργου του.

Με την καθέλκυση σήμερα το πρώτου ταχύπλοου περιπολικού σκάφους και με τς παραδόσεις των εννέα υπολοίπων που θα ακολουθήσουν σύντομα αλλά και με την πρόσφατη επισκευή του σκάφους “Γαύδος” το ΛΣ θα έχει στη διάθεσή του πολύτιμα εργαλεία” και προσέθεσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς άλλη μία φορά όλους τους συναδέλφους μου αλλά και τον καθένα χωριστά που με τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους υποστηρίζουν το έργο της ΣΥΜ-ΕΝΩΣΙΣ. Με τη δική σας αμέριστη ανταπόκριση μπορούμε να υλοποιούμε στοχευμένες ενέργειες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και να αποτελούμε ουσιαστικό αρωγό στους συμπολίτες μας και στην Πολιτεία. Και με τη δική σας στήριξη θα συνεχίσουμε. Στόχος μας να χτίσουμε ένα ισχυρό σύνδεσμο μεταξύ της ναυτιλίας και της κοινωνίας. Τη ναυπήγηση του σκάφους ευγενώς χρηματοδότησε η οικογένεια του καπετάν Νικόλα Λαιμού”.

Ο ΥΝΑ Γιάννης Πλακιωτάκης αφού υπογράμμισε την προσφορά προς την κοινωνία και την πολιτεία των Ελλήνων εφοπλιστών και της ΕΕΕ αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Λιμενικού: "Προχωρήσαμε στην προμήθεια 38 νέων πλωτών μέσων διαφόρων τύπων, 54 οχημάτων και υλοποιούμε εντός του 2020 την προμήθεια 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων. Ενισχύσαμε με πρόσθετο προσωπικό τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αυξήσαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια τις οργανικές συνθέσεις του ΛΣ κατά 1.500 από τις οποίες οι 900 υποχρεωτικά αφορούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Σαμοθράκη”.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος υποναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ευχαρίστησε όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύτιμη αρωγή τους και τόνισε ότι με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν την έννοια ευπατρίδες Έλληνες. Επίσης τόνισε το λιμενικό σώμα δεν παραβλέπει ούτε στιγμή την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής υπηρετώντας αγόγγυστα την πατρίδα, την κοινωνία και την Ελληνική ναυτιλία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ