2020-07-10 21:49:28
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία
Το διάταγμα, με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπέγραψε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας. Πανηγυρίζουν φανατικοί μουσουλμάνοι εξω από τον ναό.

ο διάταγμα, με το οποίο η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για τη μουσουλμανική λατρεία, υπέγραψε λίγα λεπτά μετά την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φαίνεται λοιπόν πως ο τούρκος πρόεδρος δεν ήθελε να σπαταλήσει καθόλου χρόνο, υπογράφοντας αμέσως διάταγμα που επιτρέπει την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Είχε ανοίξει τον δρόμο το ΣτΕ

Ο δρόμος για την εν λόγω απόφαση είχε ανοίξει λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής, όταν το τουρκικό ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο το 1934 (από τον Κεμάλ Ατατούρκ) ήταν παράνομη.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ της Τουρκίας δίνει 30 ημέρες προθεσμία κατά τις οποίες πρέπει να ληφθούν οι διοικητικές αποφάσεις που θα μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Η τουρκική προεδρία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν το επιθυμεί.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ