2020-07-11 12:25:09
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα στον Προμαχώνα – Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπαίνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα
 

Περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων και υποχρέωση να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για όσους εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάρκεια της έκτασης σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας:

-όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από 6.00 το πρωί της Τρίτης από τον Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

-Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

-Παράλληλα ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ και ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.


Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας σήμαναν συναγερμό στις Αρχές. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Κορονοϊός: 29 θετικά κρούσματα σε τουρίστες στον Προμαχώνα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια.

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, μετείχαν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως ο Πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ