2020-07-12 15:51:16
Φωτογραφία για Έτσι έπιασαν τον Νιγηριανό influencer που λάτρευε τη Σαντορίνη, τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα
 Πώς τον πρόδωσε η μεγαλομανία του

Ο Ramon Abbas μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχε 2,5 εκατομμύρια followers στο Instagram, ένα σπίτι γεμάτο μετρητά και ένα γκαράζ με παρκαρισμένα 13 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 6 εκατ. ευρώ.

Πλεόν όμως ο Νιγηριανός influencer βρίσκεται στα χέρια του FBI και από τις 2 Ιουλίου έχει μεταφερθεί - έχει απαχθεί υποστηρίζει ο δικηγόρος του - στο Σικάγο καθώς όπως αποδείχθηκε όλα τα πλούτη του ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης απάτης.

Οι Αμερικανοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούσε το Instagram προβάλλοντας μια χλιδάτη ζωή δισεκατομμυριούχου για να δελεάζει θύματα από όλο τον κόσμο. Εκτός από τον Abbas στα χέρια των αρχών βρίσκονται και άλλα 12 άτομα.

Σύμφωνα με το CNN ήταν αυτή ακριβώς η τάση επίδειξης της πολυτελούς ζωής του που τον πρόδωσε τελικά.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί οι πράκτορες του FBI που μελέτησαν τον λογαριασμό του στο Instagram εντόπισαν έναν τηλεφωνικό αριθμό και ένα e-mail τον οποίο ο Νιγηριανός απατεώνας είχε για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών του. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνδέθηκε με οικονομικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων που είχαν κάνει συνεργοί του.


Την ίδια ώρα οι λογαριασμοί του σε Apple και Snapchat παρείχαν στις αρχές πληροφορίες προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του και τις επικοινωνίες του με τους άλλους υπόπτους.«Οι ύποπτοι στοχοποιούσαν τα θύματα δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες για γνώστες εταιρίες και τράπεζες με σκοπό την εξαπάτηση των θυμάτων» εξήγησε ο υπεύθυνος του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας του Ντουμπάι λίγο μετά τη σύλληψη του Abbas.

Ο γνωστός στους followers του και ως «hushpuppi» κατηγορείται για απάτη σε Ευρώπη, Αμερική, και Νιγηρία. Μάλιστα ήταν λάτρης και της Ελλάδας και στον λογαριασμό του ανέβαζε φωτογραφίες να ανοίγει σαμπάνιες στη Σαντορίνη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ