2020-07-14 08:57:28
Φωτογραφία για H Tesla κοντά στην τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα χωρίς τιμόνι και πεντάλ
Σε μια ακόμη πομπώδη εξαγγελία προχώρησε ο συνήθης ύποπτος, Elon Musk. Αυτή τη φορά σχετικά με τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων της Tesla, καθώς ισχυρίζεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να φτάσουν στο 5ο επίπεδο και μάλιστα προτού ολοκληρωθεί το 2020.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι, ούτε να βρίσκονται σε εγρήγορση για να παρέμβουν. Θεωρητικά, τα Level 5 αυτόνομα οχήματα δεν θα διαθέτουν καν τιμόνι και πεντάλ, ενώ θα μπορούν να πορευτούν με τον τρόπο που θα έκανε ένας έμπειρος οδηγός.

Η δήλωση του Elon Musk σχολιάστηκε από τον Tim Urquhart, αναλυτή της IHS Markit, ο οποίος αμφισβητεί ανοιχτά τα λεγόμενα του:

Είναι ένας κλασικός τολμηρός ισχυρισμός από τον κ. Musk. Ακόμη και η Tesla μπορέσει να φέρει την τεχνολογία της σε στάδιο μαζικής παραγωγής, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλες τις μεγάλες αγορές δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κυκλοφορία απολύτως αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους τους.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας επενδύουν πολλά στη βιομηχανία των αυτόνομων οχημάτων, παρόλα αυτά, έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ