2020-07-15 12:57:34
Φωτογραφία για Το εμβόλιο του κορωνοϊού,ακόμη κι αν βρεθεί,θα χρειαστεί 3 χρόνια για να φθάσει στην Ελλάδα..
Είναι μακρύς ο δρόμος..

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία» δήλωσε ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, αναφερόμενος στον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο κ. Κούβελας, βγαίνουν διαφορες ανακοινώσεις αλλά μέχρι να υπάρξει αδειοδοτημένο προϊόν που θα βγεί στην αγορά είμαστε σε αναμονή.

Ο κ. Κούβελας εξήγησε στο MEGA ποια είναι η διαδικασία τύπου «fast track» για επιταχυνόμενες (accelerated) διαδικασίες για δοκιμές για το εμβόλιο και τόνισε ότι ακόμη και αυτές οι γρήγορες διαδικασίες απαιτούν περίπου ένα χρόνο.

Επίσης, στη συνέχεια, για να βγεί στην παραγωγή σε ικανοποιητικές ποσότητες το εμβόλιο πρέπει, όπως είπε, να βγει σε αρχική φάση σε περίπου 5-6 εκατομμύρια δόσεις. «Για να γίνει αυτό απαιτείται ένα εξάμηνο έως ένας χρόνος, τουλάχιστον». Συνεπώς, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά το 2022.

«Για να φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα θέλουμε μια τριετία» είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση λύση συνεπώς, δεν μπορεί να δοθεί και μέχρι τότε πρέπει να δώσουμε σημασία στην αγωγή υγείας και την τήρηση των μέτρων υγιεινής – μάσκες, πλύσιμο χεριών.

Για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είπε πως από τη στιγμή που τα κρούσματα παγκοσμίως δεν έχουν σταματήσει «δεν μιλάμε για δεύτερο κύμα αλλά για παλίρροια στην οποία είμαστε μέσα.»
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ