2020-07-15 15:07:53
Φωτογραφία για Νάγια Ριβέρα: Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό της αδικοχαμένης σταρ του Glee
Συγκινεί η ανακοίνωση της οικογένειας που αποτίει φόρο τιμής στον «πρόσχαρο άγγελο» με το εκπληκτικό ταλέντο - Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό της Νάγια Ριβέρα επιβεβαίωσε ότι ο τραγικός θάνατος της ηθοποιού επήλθε από πνιγμό, και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ, που θα μπορούσε να είχε συμβάλλει στον θάνατό της.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Βεντούρα κοινοποίησε τα ευρήματα της νεκροψίας την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας ότι η σορός που είχε βρεθεί την προηγούμενη ημέρα ήταν πράγματι η 33χρονη Ριβέρα. Ο τρόπος θανάτου της έχει καταχωρηθεί ως δυστύχημα.

«Όλες οι συνθήκες και τα οπτικά χαρακτηριστικά υποδείκνυαν ότι η σορός άνηκε στη Νάγια Ριβέρα και η ταυτότητά της επαληθεύτηκε με σύγκριση οδοντιατρικών αρχείων», αναφέρει η σχετική έκθεση, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Daily Mail. Όπως επισημαίνεται, τα ευρήματα της νεκροψίας υποδεικνύουν πνιγμό και η κατάσταση της σορού συνάδει με την ώρα θανάτου της Ριβέρα.


Στη νεκροψία δεν εντοπίστηκαν τραυματισμοί ούτε σημάδια ασθένειας και δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι ναρκωτικά ή αλκοόλ μπορεί να έπαιξαν ρόλο στον θάνατό της 33χρονης. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, θα αποσταλούν δείγματα για τοξικολογική ανάλυση.

Η σορός της νεαρής σταρ ανασύρθηκε από το βορειοανατολικό τμήμα της λίμνη Πίρου, σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από το Λος Άντζελες την περασμένη Δευτέρα. Η Ριβέρα είχε εξαφανιστεί την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με εκπροσώπους των τοπικών αστυνομικών Αρχών, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πίσω από τον τραγικό θάνατο της 33χρονης κρύβεται κάποια εγκληματική ενέργεια ή πρόθεση της ίδιας να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η οικογένεια της Ριβέρα εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της Ριβέρα την Τρίτη, αποτίοντας φόρο τιμής στην ηθοποιό με το «σαγηνευτικό πνεύμα» και το «εκπληκτικό ταλέντο», που χαρακτηρίζεται σπουδαίος άνθρωπος, κόρη και μητέρα. «Ο ουρανός κέρδισε τον πρόσχαρο άγγελό μας», αναφέρει η ανακοίνωση, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό της σορού και ζητώντας από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Ριβέρα εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου, αφού επιβιβάστηκε σε μια βάρκα με τον τετράχρονο γιο της προκειμένου να απολαύσει τα νερά της λίμνης Πίρου. Η αγωνιώδης αναζήτηση ξεκίνησε όταν ο αγόρι βρέθηκε να κοιμάται μόνο στη βάρκα στη μέση της λίμνης, με τη μητέρα του άφαντη. Ο μικρούλης είπε στις Αρχές ότι πήγαν για κολύμπι και η μαμά του δεν επέστρεψε ποτέ στη βάρκα. Τη Δευτέρα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε έναν όρμο στον οποίο η ηθοποιός είχε τραβήξει μια φωτογραφία του Τζόσεϊ και την είχε στείλει σε έναν συγγενή, 90 λεπτά προτού το αγοράκι βρεθεί στη βάρκα.

Η εν λόγω φωτογραφία δεν κοινοποιήθηκε και δεν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ο όρμος στον οποίο τραβήχτηκε. Θέλοντας να προλάβουν άλλες τραγωδίες, οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να αναζητήσουν μόνοι τους την ηθοποιό στα επικίνδυνα νερά. Η έρευνα το Σαββατοκύριακο σε καλύβες που βρίσκονται κατά μήκος της όχθης στην συγκεκριμένη περιοχή δεν απέδωσε καρπούς, και οι Αρχές άρχισαν πλέον να θεωρούν βέβαιο ότι η άτυχη ηθοποιός πνίγηκε.

Η Ριβέρα μεγάλωσε περίπου 20 μίλια κοντά στην λίμνη και ήταν εξοικειωμένη με τα νερά της, όπως έχει γίνει γνωστό. Θεωρούσε τη λίμνη Πίρου το «καταφύγιό» της, παρά τους κινδύνους που κρύβει λόγω των ισχυρών ρευμάτων της, της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού και του μεγάλου βάθους της.

Μετά τον εντοπισμό της σορού τη Δευτέρα, εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ριβέρα εξαντλήθηκε προσπαθώντας να ξαναβάλει τον γιο της με ασφάλεια τη βάρκα και δεν της έμεινε καθόλου ενέργεια για να σώσει τον εαυτό της. Σύμφωνα με τον Σερίφη Αγιούμπ, φαίνεται πως μάνα και γιος βούτηξαν μαζί στα νερά για να κολυμπήσουν. Ό,τι κι αν συνέβη στη συνέχεια, η μητέρα κατάφερε να ανεβάσει ξανά στην βάρκα τον μικρούλη, αλλά εκείνη δεν τα κατάφερε. Το αγοράκι είπε στις αρχές ότι όταν γύρισε να κοιτάξει πίσω του είδε τη μαμά του να χάνεται κάτω από το νερό.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ