2020-07-15 16:16:06
Φωτογραφία για Να πώς θα ζεστάνεις σωστά το χτεσινό φαγητό
Σού περίσσεψε φαγητό από χθες και ενώ δεν θέλεις να το πετάξεις, φοβάσαι ότι εάν το ξαναζεστάνεις θα χάσει τη φρεσκάδα και την τραγανότητά του; Ναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτός βέβαια εάν ξέρεις το σωστό τρόπο να το κάνεις, ώστε να είναι πεντανόστιμο και λαχταριστό σαν να το έβγαλες μόλις από το φούρνο.

Μακαρόνια

Αντί να τα βάλεις στα μικροκύματα, ρίξ’τα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Ανακάτεψε για 3-5 λεπτά και απόλαυσε την “ολόφρεσκη” χθεσινή σου μακαρονάδα.

Κρέας

Εάν έχεις επιχειρήσει ποτέ να ξαναζεστάνεις κρέας, όπως μπριζόλα ή στήθος κοτόπουλου, ξέρεις πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα είναι τελείως ξηρό και άγευστο. Για να του “δώσεις και πάλι ζωή” βάλ’το σε ένα ταψί στο φούρνο και ζέστανέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Διαφορετικά, ζέστανέ το για 1-2 λεπτά σε ένα ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι.


Σούπα

Ζέστανέ την σε ένα κατσαρολάκι πάνω από μέτρια φωτιά. Εάν είναι πολύ πηχτή, απλά πρόσθεσε λίγο νεράκι ή ζωμό.

Πίτσα

Περίσσεψε πίτσα από το προηγούμενο βράδυ; Τέλεια! Μπορείς να τη βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι σου με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να λιώσει κι άλλο το τυρί και να γίνει τραγανή σαν να την πήρες μόλις τώρα! Μια άλλη λύση είναι να τη βάλεις σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, και στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Ο αγαπημένος μας όμως τρόπος να ζεσταίνουμε τη χθεσινή πίστα είναι να τη “διπλώνουμε” ώστε να υπάρχει ζύμη από πάνω και από κάτω και να την ξεροψήνουμε στη τοστιέρα. Γίνεται πεντανόστιμη!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ