2020-07-16 22:33:57
Φωτογραφία για Mercedes-AMG GT Black Series
Επίσημη πρεμιέρα έκανε η Mercedes-AMG GT Black Series, η πιο δυνατή και σκληροπυρηνική AMG παραγωγής με 730 ίππους και έμπνευση από τους αγώνες.

Πολλοί θεωρούν πως η σειρά Black Series θα είναι η αποχαιρετιστήρια της σημερινής γενιάς της Mercedes-AMG GT πριν δώσει τη σκυτάλη στο διάδοχό της κάπου κοντά στο 2022. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή και σκληροπυρηνική έκδοση του γερμανικού supercar έως σήμερα που κάνει μια σαφή επίδειξη ισχύος των δυνατοτήτων της Mercedes-AMG.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της Black Series είναι ο σημαντικά αναβαθμισμένος 4.0 V8 twin-turbo της AMG που έχουμε δει σε αρκετά μοντέλα της εταιρίας και όχι μόνο καθώς είναι ο ίδιος που βρίσκουμε και στις σύγχρονες Aston Martin. Ωστόσο εδώ είναι στην πιο δυνατή εκδοχή που τον έχουμε δει ποτέ καθώς φθάνει τους 730 ίππους και τα 81,5 χλγμ. ροπής. Για να γίνει βέβαια κάτι τέτοιο δυνατό έχουν γίνει εκτεταμένες επεμβάσεις καθώς έχει τοποθετηθεί νέος στρόφαλος, νέοι εκκεντροφόροι, μεγαλύτερα turbo και intercoolers ενώ πιο ελεύθερο είναι το σύστημα εξαγωγής. Οι επιδόσεις της νέας AMG GT Black Series είναι αναμενόμενο να κόβουν την ανάσα καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,2’’ ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 325 χλμ./ώρα.


Η ισχύς μέσω ενός ανθρακονημάτινου άξονα μετάδοσης φθάνει στο αναβαθμισμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων AMG Speedshift DCT 7G που βρίσκεται στο πίσω μέρος και από εκεί περνά στους πίσω τροχούς. Η εικόνα της Black Series δηλώνει με κάθε σαφήνεια το χαρακτήρα του αυτοκινήτου που είναι εμπνευσμένο από την αγωνιστική έκδοση GT3. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία δημιουργούν μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης σε υψηλές ταχύτητες. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 250 χλμ./ώρα η κάθετη αεροδυναμική δύναμη φθάνει τα 400 κιλά. Μάλιστα η πίσω αεροτομή εκτός από την χειροκίνητη ρύθμιση που επιτρέπει διαθέτει και κινούμενο τμήμα που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη μείωση του βάρους με τη χρήση ανθρακονημάτων να έχει επεκταθεί σε πολλά τμήματα του αμαξώματος αλλά και σε μηχανικά μέρη. Έτσι από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, η οροφή και η πίσω πόρτα, ο άξονας μετάδοσης, πολλές ενισχύσεις του πλαισίου αλλά και η μπροστινή αντιστρεπτική. Επιπλέον τα φρένα είναι κεραμικά ενώ η ανάρτηση έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coilover αμορτισέρ ενώ είναι δυνατή η χειροκίνητη ρύθμιση του κάμπερ εμπρός και πίσω όπως και της σκληρότητας της πίσω αντιστρεπτικής. Μάλιστα η Michelin έχει εξελίξει μια έναν ειδικό τύπο των Pilot Sport Cup 2 R ειδικά για την GT Black Series ο οποίος μάλιστα προσφέρεται με πιο μαλακή ή πιο σκληρή γόμα.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή με την εξωτερική εικόνα είναι και αυτή στο εσωτερικό όπου υπάρχει ένα αρκετά σαφές μινιμαλιστικό αγωνιστικό ύφος. Τα μπάκετ καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα ενώ πίσω από αυτά έχει τοποθετηθεί ένα ρολκέιτζ. Η Mercedes-AMG δεν έχει ανακοινώσει ακόμα και την τιμή της Black Series αλλά θεωρείται σίγουρα πως θα ξεπερνά αυτό της GT R Pro.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ