2020-07-17 10:33:05
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ο φόβος για τα κρούσματα στην Αττική- Αυξάνονται οι έλεγχοι
Αυξάνονται οι έλεγχοι σε όλους τους κλάδους τουρισμού και εστίασης με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, αφού διαπιστώνεται ότι παρά τις όποιες προειδοποιήσεις, τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνται.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι σε συναγερμό με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς κυρίως για να ελεγχθεί όλος ο μηχανισμός παρακολούθησης του κορονοϊού.

Κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών είναι επί ποδός και αναμένεται να σαρώσουν όχι μόνο τα νησιά αλλά και την Αττική ώστε να διαπιστωθεί εάν για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού φορούν σωστά τη μάσκα, εάν φροντίζουν να μην υπάρχει συνωστισμός στους πελάτες αλλά και αν στις επαφές ανάμεσα στα τραπέζια, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η εντολή πάντως που έχει δοθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι να επιβάλλονται πρόστιμα όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας ώστε να υπάρξει παραδειγματισμός στην αγορά.


Τα στελέχη της κυβέρνησης πάντως είναι σε συναγερμό ώστε να κινητοποιηθούν οι πολίτες οι οποίοι με βάση τους ελέγχους δεν φαίνεται να ανησυχούν πια για τον κορονοϊό παρά μόνο για την πιθανότητα ενός νέου lockdown.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει και πάλι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να υπενθυμίζει ουσιαστικά στους πολίτες ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να είναι εδώ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται ξανά ο Χαρδαλιάς χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα- Ξεκινά και πάλι η ενημέρωση»

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να βγει και πάλι στο προσκήνιο μόνο εάν τα πράγματα δυσκολέψουν πολύ έλεγαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Ανησυχία για την Αττική

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Πάντως στις αρμόδιες αρχές επικρατεί έντονη ανησυχία και για τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αττική τις τελευταίες ημέρες. Μπορεί η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα μας να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο τα διάσπαρτα και «ορφανά» κρούσματα στο Λεκανοπέδιο φαίνεται ότι προβληματίζουν έντονα τους ειδικούς.

Άλλωστε τα τελευταία 24ωρα καταγράφονται κατά μέσο όρο 8 με 10 περιστατικά κορονοϊού στην Αττική. Ο φόβος είναι μην υπάρξει νέα διασπορά στην κοινότητα δεδομένου ότι η Αττική ήταν από την πρώτη στιγμή της επιδημίας πρώτη στην λίστα με τα κρούσματα. Δείτε ΕΔΩ τι αναφέρει αναλυτικά η πρόσφατα έκθεση του παρατηρητηρίου για τον covid-19: «Κορονοϊός: Αυξήθηκε ξανά ο ρυθμός μετάδοσης του ιού – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία»
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ