2020-07-18 11:50:03
Φωτογραφία για Καμίλα: Η δούκισσα της Κορνουάλης γιορτάζει τα 73 μαζί με τα σχεδόν... άγνωστα παιδιά της
Ποια είναι τελικά αυτά τα κοινά θνητά παιδιά και γιατί παρότι σήμερα, και μετά από πολλά κι επώδυνα στάδια, διατηρούν άψογες σχέσεις με το παλάτι, αποφεύγουν συστηματικά το γαλαζοαίματο φόντο;

Η ιστορία γνωστή και χιλιοειπωμένη. Η χωρίς τίτλους Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας στις αρχές των 70s. Η σχέση τους ξεκίνησε πολύ πριν και συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του γάμου του Καρόλου με την αείμνηστη Νταϊάνα που έγινε το 1981. Ετσι, την εποχή που ο Κάρολος δημιουργούσε τη δική του οικογένεια, το ίδιο έκανε και η γυναίκα που έμελλε να ενσαρκώσει τον ζωντανό εφιάλτη της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Η Καμίλα παντρεύτηκε το 1973 τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Τομ και τη Λάουρα. Μέχρι τα μέσα των 90s ωστόσο, και οι δυο γάμοι είχαν καταρρεύσει. Η Καμίλα πήρε διαζύγιο το 1995 ενώ ο Κάρολος και η Νταϊάνα διέλυσαν επίσημα τον γάμο τους το 1996 μετά από αρκετά χρόνια που έζησαν χωριστά.


Το 2005 η υπομονετική και ακλόνητη σαν βράχος από την κοινωνική κατακραυγή Καμίλα έγινε σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου και Δούκισσα της Κορνουάλης, άρα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Κι ενώ έκτοτε υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες της αιώνιας συντρόφου του για κάποιους αισθηματία, για άλλους χοντρόπετσου Καρόλου στο πλάι των θετών γιών της Πρίγκιπα Γουίλιαμ και Χάρι, οι εμφανίσεις με τα βιολογικά της παιδιά στις εκδηλώσεις του παλατιού της Αγγλίας σπανίζουν όσο οι λιακάδες στο Λονδίνο.

Ποια είναι τελικά αυτά τα κοινά θνητά παιδιά και γιατί παρότι σήμερα, και μετά από πολλά κι επώδυνα στάδια, διατηρούν άψογες σχέσεις με το παλάτι αποφεύγουν συστηματικά τον γαλαζοαίματο φόντο;

Τομ Πάρκερ Μπόουλς: Ο ατίθασος επιτυχημένος γιος

Εγινε μαθητής στο διάσημο για τους παγκοσμίως διακεκριμένους αποφοίτους του Ιτον πολύ πριν τα θετά αδέλφια του Γουίλιαμ και Χάρι, αφού ήταν μόλις 7 χρονών όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη ζεστασιά της οικογενειακής εστίας για να φορέσει τη στολή του εμβληματικού ιδιωτικού σχολείου- κάτι για το οποίο η Καμίλα έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της πως έχει μετανιώσει και δεν θα επαναλάμβανε ποτέ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τομ Πάρκερ Μπόουλς, το μόνο στο οποίο διέπρεπε ως μαθητής, αλλά και αργότερα, ως φοιτητής, ήταν το κάπνισμα. Και δεν σταμάτησε εκεί. Κατάφερε να τον πιάσουν με μαριχουάνα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, ενώ το 1999 που εργάστηκε για το Φεσιβάλ των Καννών παγιδεύτηκε από έναν ρεπόρτερ σε μυστική αποστολή όταν του πρόσφερε κοκαΐνη. Με λίγα, δικά του επίσης, λόγια, στο παρελθόν είχε μπλέξει σε κάθε είδους μπελά και καταχρήσεις, αλλά «ήμουν 19 χρονών, δεν είχα μυαλό».

Σήμερα, μπορεί να μη διαθέτει κάποιον βαρύγδουπο τίτλο όπως τα εξ αγχιστείας αδέλφια του, όμως ο Τομ, που είναι ταυτόχρονα θετός γιος αλλά και βαφτισιμιός του πρίγκιπα Καρόλου, έχει φτιάξει το δικό του αξιοσέβαστο όνομα. Ο 46χρονος Bρετανός είναι εξαιρετικά επιτυχημένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στην πατρίδα του, έχει εκδώσει οχτώ βιβλία μαγειρικής και πέρασε από την τηλεόραση ως παρουσιαστής του βρετανικού σόου «Market Kitchen». Ο πρωτότοκος γιος της Καμίλα έχει αποκτήσει δυο παιδιά με τη συζυγό του Σάρα, δεν φοβάται τα φώτα της δημοσιότητας και αντιμετωπίζει με γοητευτική άνεση τις κάμερες στις συνεντεύξεις του.

Λάουρα Λόπες: Η εύθραυστη φιλότεχνη κόρη

Από την άλλη, η 42χρονη κόρη της Δούκισσας της Κορνουάλης διατηρεί πιο χαμηλούς τόνους. Έφορος έργων τέχνης και μητέρα τριών παιδιών, είναι παντρεμένη με τον Χάρι Λόπες από το 2006 και διαφυλάσσει όσο μπορεί την ιδιωτικότητά της από τα μέσα ενημέρωσης. Στο παρελθόν όμως πρωταγωνίστησε στα ταμπλόιντς με φαρδιά-πλατιά δημοσιεύματα που ήθελαν την πρώτη της συνάντηση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 1998 αποκαρδιωτική, αφού το ένα παιδί κατηγορούσε χωρίς έλεος τους γονείς του άλλου για τις διαλυμένες τους οικογένειες.

Και με τον πρίγκιπα Κάρολο όμως, αρχικά οι σχέσεις δεν θύμιζαν στο παραμικρό κάτι από παραμύθι με στέμματα, άμαξες και χρυσά γοβάκια. Σύμφωνα με τη βιογραφία «William and Harry: Behind the Palace Walls» από την ειδικό στις βασιλικές οικογένειες Katie Nicholl, κάθε φορά που ο μοιχός πρίγκιπας τηλεφωνούσε στην Καμίλα, η Λάουρα άρπαζε το ακουστικό από την ντούμπλεξ συσκευή ουρλιάζοντας «σταμάτα να τηλεφωνείς στη μητέρα μου, άσε ήσυχη την οικογένειά μας!». Και προφανώς μη δίνοντας δεκάρα τσακιστή για το γεγονός ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο γιος της μεγαλειοτάτης Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Όλα αυτά βέβαια, ανήκουν στο παρελθόν ανεπιστρεπτί.

Ο γάμος της Λάουρας με το πρώην μοντέλο του Calvin Klein, πάντως, κάθε άλλο παρά χαμηλών τόνων ήταν, αφού ανάμεσα στους 500 καλεσμένους, βρισκόταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη τους επίσημη δημόσια εμφάνιση. Αυτός ήταν μάλιστα και ο πρώτος οικογενειακός γάμος στον οποίον παραβρέθηκαν ως ζευγάρι με τις φήμες εκείνη την εποχή για μια επικείμενη επισημοποίηση της σχέσης τους να οργιάζουν. Οταν τελικά μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα της σχέσης τους, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ παντρεύτηκαν το 2011, η Λάουρα και η κόρη του συζύγου της, η τρίχρονη τότε Ελίζα, ήταν παράνυμφες του βασιλικού ζεύγους. Μερικά χρόνια μετά, Λάουρα Πάρκερ Μπόουλς και Χάρι -συνονόματος του γαλαζοαίματου αδερφού της- Λόπες απέκτησαν δυο δίδυμα αγοράκια, τον Γκας και τον Λούις, που κατέληξε συνονόματος του ξαδέλφου του εξ αγχιστείας, Λούις του Κέμπριτζ, τρίτο παιδί του Γουίλιαμ και της Κέιτ.

Στο βασίλειο των κοινών θνητών

Ίσως και να μην είναι τόσο μεγάλης απορίας άξιο τελικά το γεγονός ότι οι εμφανίσεις των βιολογικών παιδιών της Καμίλα στις βασιλικές εκδηλώσεις σπανίζουν από δική τους επιλογή.

Έχοντας κάνει πολύ δουλειά με ειδικούς και με τον εαυτό τους, όπως ο Χάρι και ο Γουίλιαμ εξάλλου, για να διαχειριστούν γεγονότα όπως ιδιωτικές στιγμές της παράνομης ερωμένης του Καρόλου και μητέρας τους σε σκανδαλιστικά πρωτοσέλιδα, σήμερα απολαμβάνουν τις πολύτιμες ιδιωτικές ζωές που έχουν χτίσει μακριά από τα πολύπαθα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, η Λάουρα κι εγώ δεν είμαστε ακριβώς μέρος της βασιλικής οικογένειας. Η μητέρα μου την παντρεύτηκε. Είναι μέλος της. Εμείς είμαστε τα συνηθισμένα παιδιά. Είμαστε στο πλάι», περιέγραφε ο Τομ σε δημοσιογράφο το 2018. Και αυτή είναι η δική τους εκδοχή της ευτυχίας, ως παιδιά της περιβόητης Δούκισσας της Κορνουάλης. Πολύχρονη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ