2020-07-19 11:40:47
Φωτογραφία για Στοιχεία για επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών της τραγωδίας στο Μάτι – Διαψεύδει η Γεροβασίλη
«Θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα» φέρεται να είπε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής στον πραγματογνώμονα

Λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου του 2018, στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, «τριγμούς» προκαλεί το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Καθημερινής» , σύμφωνα με το οποίο ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις και πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση και όλα αυτά φέρεται να τα έλεγε σύμφωνα με το δημοσίευμα ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.


«…θαψ’ τα μη μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν πολιτικές εντολές, μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη… θα σε σκίσουμε, θες καμία δυσμενή;», φέρεται να είπε στον πραγματογνώμονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Πάντως, ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε συνομιλία με τον πραγματογνώμονα και σε καμία περίπτωση δεν του υπέδειξε πως θα κάνει τη δουλειά του: «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο των οικογενειών των θυμάτων Αντώνη Φούσα, ο πραγματογνώμονας έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη πριν από περίπου ένα χρόνο για τις απειλές που έχει δεχτεί: «Υπήρξαν απειλές σοβαρές και για αυτό έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη και έχει επιμεληθεί η δικαιοσύνη. Είχε δεχτεί απειλές σχετικά με το καθήκον, απειλές είχαν σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και με τα αίτια της πυρκαγιάς και τους υπευθύνους και της μεγάλης καταστροφής».

Τι λέει η Όλγα Γεροβασίλη

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον.

Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου», απάντησε από την πλευρά της η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ