2020-07-20 21:22:03
Φωτογραφία για Μην αφήσεις τις πληγές σου να σε μετατρέψουν σε κάποιον που δεν είσαι
Paulo Coelho… «Μην αφήσεις τις πληγές σου να σε μετατρέψουν σε κάποιον που δεν είσαι»,

Συχνά όταν πληγωνόμαστε, όταν θυμώνουμε, όταν απογοητευόμαστε, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι χάνουμε τον εαυτό μας.. χάνουμε κομμάτια μας, χάνουμε στοιχεία της προσωπικότητάς μας..

Γιατί όμως γίνεται αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι ο πόνος και οι αρνητικές εμπειρίες μπορούν να μας αλλάξουν δραματικά. Η επίπτωσή τους επάνω μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν υπάρχει και ο παράγοντας χρονιότητα. Γιατί ουσιαστικά το αρνητικό συναίσθημα φωλιάζει πλέον μέσα μας.

Αρχίζουμε λοιπόν και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αντιδρούμε όπως παλιά, η συμπεριφορά μας έχει αλλάξει, έχει αλλάξει ο τρόπος της σκέψης μας. Αυτό όμως δεν είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και επιλογής, αντίθετα είναι αποτέλεσμα θυμού

και αντίδρασης..

Είμαστε θυμωμένοι, πληγωμένοι και αντιδρούμε.. Παρατηρούμε ότι έχουμε μετατραπεί σε κάποιον, που δεν μας αρέσει.


Μπορεί στην αρχή να μην το καταλαβαίνουμε, μπορεί μετά να μην το αποδεχόμαστε.. Μπορεί να ακούμε τους άλλους να μας το σχολιάζουν, εμείς όμως μπορεί να είμαστε σε άμυνα και να μην το αποδεχόμαστε..

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πληγές μας μας έχουν μετατρέψει σε κάτι που δεν είμαστε πραγματικά.. Και αυτό γιατί είμαστε πληγωμένοι και γιατί έχουμε αποφύγει να το διαχειριστούμε σταδιακά. Έχουμε επιτρέψει στα αρνητικά συναισθήματα να φωλιάσουν μέσα μας, έχουμε αποφύγει, έχουμε συγκαλύψει Να θυμάσαι όμως πάντα ότι η αποφυγή δεν είναι λύση.

Αντίθετα.. η αποφυγή κάνει το αρνητικό μας συναίσθημα να φωλιάζει μέσα μας, το συντηρεί και δεν μας επιτρέπει να το διαχειριστούμε..

Μην αφήνεις μία εμπειρία, έναν άνθρωπο, ένα γεγονός να σε αλλάξει.. Μην αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματα να φωλιάσουν μέσα σου..

Μίλησε για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου…

Αναζήτησε τις αιτίες και τις αφορμές..

Και όταν θυμώσεις, να θυμώσεις με το σωστό άνθρωπο, τη σωστή στιγμή.. Να μην

ξεσπάσεις επάνω σου..

Και εάν δεν μπορείς να το διαχειριστείς, να μην φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια.

Γιατί, οι σύμμαχοι είναι πολύτιμοι στη ζωή μας.

Ελένη Σολταρίδου
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ