2020-07-21 16:32:05
Φωτογραφία για O Μακρόν, οι εκρήξεις του, τo basta, και οι «τσεκουράτοι» παραλληλισμοί
Ο Εμανουέλ Μακρόν παίζει την παρτίδα της ζωής του, με ένα ιδιαίτερα εκδηλωτικό τρόπο - Τι γίνεται μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας των ηγετών της ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ο ένας πόλος της πρωτοβουλίας που συζητούν οι ηγέτες για τρεις μέρες στο κτίριο Justus Lipsius στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με τον άλλο πόλο, την Άνγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται στο τέλος της τελευταίας της θητείας και απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας, ο Μακρόν είναι στη μέση της πρώτης του θητείας και η δημοφιλία του φυλλορροεί.

Χρειάζεται την αναγνώριση πολύ περισσότερο από την βετεράνο Μέρκελ. Επιπλέον μια επιτυχία στη διαπραγμάτευση που γίνεται γύρω από την κοινή πρόταση του με τη Μέρκελ θα βάλει θεμέλιο για μια υπερδεκαετή παρουσία στην ευρωπαϊκή σκηνή ως statesman και θα εξασφαλίσει τη διαρκή του παρουσία στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας

Έτσι κατέχει δικαιωματικά κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση, τον οποίο τον διανθίζει με έντονες εκφράσεις.


Τα γέλια

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας, ο Μακρόν είπε «μπορεί να με πάρετε για παλαβό με τις επιχορηγήσεις μου, εντάξει, αλλά ακόμη και η Άνγκελα είναι μαζί μου», προκαλώντας γέλιο σε ορισμένους, μεταξύ αυτών η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει το politico.

Το θάψιμο

Σε μια άλλη στιγμή, όταν ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρζ έφυγε από την Ολομέλεια για να τηλεφωνήσει, ο Μακρόν είπε: «Βλέπετε; Δεν τον νοιάζει. Δεν ακούει άλλους, έχει κακή συμπεριφορά. Ασχολείται με τους Αυστριακούς δημοσιογράφους και basta (σ.σ. μέχρι εκεί).»

Ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας έντονη γλώσσα, έκανε επίσης έναν παραλληλισμό μεταξύ του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι αποκαλούμενοι φειδωλοί και της βρετανικής στάσης στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον – επισημαίνοντας ότι ήταν το είδος της στάσης που τελείωσε άσχημα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ