2020-07-23 12:47:40
Φωτογραφία για Κλιμακώνεται η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας: «H πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον δέχεται απειλές θανάτου»
Σε ένα ακόμη επεισόδιο των κλιμακούμενων σινοαμερικανικών εντάσεων, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, εν μέσω εκτεταμένων κατηγοριών ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε κατασκοπεία

Απειλές για βομβιστικές επιθέσεις και απειλές θανάτου έχει δεχθεί η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, κατήγγειλε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτές στην αμερικανική κυβέρνηση.

«Ως αποτέλεσμα των συκοφαντιών και του μίσους που προάγει η αμερικανική κυβέρνηση, η κινεζική πρεσβεία έχει λάβει απειλές για βομβιστικές επιθέσεις και απειλές θανάτου» ανέφερε η Χουά Τσουνγίνγκ στο twitter.

Σε ένα ακόμη επεισόδιο των κλιμακούμενων σινοαμερικανικών εντάσεων, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, εν μέσω εκτεταμένων κατηγοριών ότι Κινέζοι αξιωματούχοι εμπλέκονται σε κατασκοπεία.


Το Πεκίνο χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «πρόκληση» και «μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση», και απείλησε με αντίποινα αν οι ΗΠΑ δεν ανακαλέσουν την απόφασή τους.

Οι σχέσεις Πεκίνου και Ουάσινγκτον βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση που έχουν υπάρξει εδώ και ολόκληρες γενιές, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται σε επίπεδο ρητορικής για το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ, τον εμπορικό πόλεμο και τις φερόμενες ως παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπως επίσης και για τους εκατέρωθεν χειρισμούς για τον περιορισμό της πανδημίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ