2020-07-23 14:10:32
Φωτογραφία για Αγιά Σοφιά: Ανοίγει αύριο στις 10 το πρωί για τους μουσουλμάνους - Το μεσημέρι η προσευχή
Μία ημέρα πριν η Αγία Σοφία λειτουργήσει ως τζαμί ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά έκανε ανακοινώσεις αναφορικά με την προσευχή των μουσουλμάνων.

Η κύρια προσευχή (Τζουμά Ναμαζί) αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου. Κατά πληροφορίες γύρω στις 13:30 ωστόσο οι πόρτες της Αγιάς Σοφιάς θα ανοίξουν από τις 10 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως την επόμενη ημέρα το πρωί.

«Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση», είπε ο Γερλικαγιά προς τους μουσουλμάνους που αναμένεται αύριο να προσευχηθούν στην Αγια Σοφιά.

Ο ίδιος μιλώντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος άνοιξε την Αγιά Σοφιά η οποία ήταν μουσείο επί 86 χρόνια και τώρα γίνεται τζαμί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι θέλουν να προσευχηθούν θα πρέπει να έχουν προσκλήσεις από το Diyanet, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο.


Θα υπάρχουν 5 διαφορετικά σημεία για προσευχή, 3 για άνδρες και 2 για γυναίκες

Έχει ζητηθεί από τους πιστούς να μην έχουν μαζί τους τσάντες και σακίδια.

Οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα μείνει ανοικτή έως την άλλη μέρα το πρωί.

Την τελετή, στην οποία θα παρίστανται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με το υπουργικό συμβούλιο, θα διευθύνει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς.

Στη δεξιά πλευρά της Αγίας Σοφίας έχουν στρωθεί τα 2000 από τα 4000 τμ των τιρκουάζ χαλιών και έχει αποφασιστεί προς το παρόν να καλυφθούν μόνο με κουρτίνες τα ψηφιδωτά της Παναγίας και του Αρχάγγελου Γαβριήλ που βρίσκονται στην κατεύθυνση της Κάαμπα, την κατεύθυνση δηλαδή που βλέπει στην Μέκκα και στην οποία προσεύχονται οι μουσουλμάνοι
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ