2020-07-23 15:48:27
Φωτογραφία για Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία σήμερα, αλλά οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες, αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 34, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 30, και στην Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο προς το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 10 περιοχές

Πολύ δύσκολη αναμένεται και η σημερινή ημέρα για την Πυροσβεστική καθώς σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δέκα είναι οι περιοχές στις οποίες ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα, στο «πορτοκαλί» στον χάρτη βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Ο καιρός την Παρασκευή - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αναμένονται την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Άνεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 31, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 20 έως 37, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 23 έως 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 36, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με πρόσκαιρη ενίσχυση κατά 1 μποφόρ το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Πλησιάζει ο καύσωνας διαρκείας

Με καύσωνα και 42άρια αναμένεται να μας αποχαιρετήσει ο καλοκαιρινός μήνας Ιούλιος.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετωρολόγων.

Ο υδράργυρος δείχνει να παίρνει την ανηφόρα για αρκετά 24ωρα, με την άνοδο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική -κυρίως- Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ελαφρώς, ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Με αυτά τα δεδομένα, προβλέπεται ένα «φινάλε» Ιουλίου με καύσωνα διαρκείας.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια πολύ ζεστή περίοδο στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Παρακολουθήστε στον πίνακα που ακολουθεί την άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις τάσεις καιρού για τις 29 Ιουλίου - 42 βαθμοί στη Θεσσαλία

Έπειτα από ένα άκρως ζεστό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου, η εβδομάδα που μας έρχεται ξεκινά με θερμοκρασίες σε συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 - 42 βαθμούς.

Με σχετική ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook πριν λίγες ημέρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στην σχετική άνοδο της θερμοκρασίας, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, με πρόβλεψη μέχρι και τις 28 Ιουλίου.

ΠΕΜΠΤΗ 23-07-2020, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-07-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το Σάββατο σε δυτικών διευθύνσεων και στα ανατολικά 4 με 6 ενισχυόμενοι τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Παρασκευή.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το «Όνειρο» του Κέπλερ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το «Όνειρο» του Κέπλερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ