2020-07-23 19:29:21
Φωτογραφία για Ορίζοντες Ηπείρου: Συνεχή πίεση στην Περιφερειακή Αρχή για φλέγοντα θέματα της Ηπείρου. -Αποτελέσματα Εκλογών Συνεδρίου
          Συνεχή πίεση στην Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, είναι διατεθειμένος να ασκήσει ως επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, εκπληρώνοντας τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα που όπως τόνισε δεν μένουν ποτέ στην στείρα κριτική.

 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο κ. Ριζόπουλος κατηγόρησε την διοίκηση της Περιφέρειας πως αδυνατεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το παιχνίδι της ενέργειας και την ίδια ώρα, δεν εξηγεί και στην κοινωνία ποια είναι τα διακυβεύματα και οι προοπτικές.

 

Ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε πως η Περιφέρεια πρέπει να εμπλακεί με κάθε τρόπο στην εμπορία του φυσικού αερίου που θα έλθει στην Ήπειρο με τρεις τρόπους: στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που έχει μπει στη διαδικασία της παραχώρησης υπάρχει πρόβλεψη για εγκαταστάσεις LNG (υγροποιημένο αέριο) και υπάρχει δυνατότητα όπως είπε, αν το ζητήσει η Περιφέρεια από τον ανάδοχο να γίνει πρόβλεψη για μεγαλύτερη εγκατάσταση. Η δεύτερη «πηγή» είναι το δίκτυο LNG που μπορεί να μεταφέρεται με φορτηγά από την Αθήνα και η τρίτη είναι ο κόμβος των αγωγών που θα κατασκευαστούν μελλοντικά.

 

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ