2020-07-23 22:54:04
Φωτογραφία για To υδρογόνο πρωταγωνιστεί στο μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων
Οι ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση θα διαμορφώσουν το μέλλον των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Το σχέδιο της Μ. Βρετανίας για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050 αναμένεται πως θα αναδείξει τις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου σε καθοριστικό στοιχείο για το μέλλον των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

Οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν πως κοντά στο τέλος της δεκαετίας αναμένεται να υπάρξει μια σημαντική ανάπτυξη των ενεργειακών κυψελών υδρογόνου στα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα μεταφορών. Ωστόσο η εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας σε αυτό το χώρο θα φέρει σημαντικά οφέλη στην χρήση των ενεργειακών κυψελών και στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Μέρος της αλλαγής που αναμένεται πως θα ενταθεί στο τέλος της δεκαετίας είναι και η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού οχημάτων με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου. Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτή η ανάπτυξη από τις εταιρίες παροχής ενέργειας θα πρέπει να είναι προχωρά παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των κυψελών υδρογόνου προκειμένου το 2030 να είναι δυνατή η ευρεία χρήση.


Η εστίαση στο χώρο των ενεργειακών κυψελών έχει ενταθεί καθώς πλέον είναι σαφές πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό. Όμως την ίδια στιγμή όλα δείχνουν πως τουλάχιστον με την τεχνολογία που αναμένεται πως θα υπάρξει το επόμενο διάστημα τα πολύ μεγάλα και ενεργοβόρα οχήματα δεν θα είναι απόλυτα χρηστικά εάν η τροφοδοσία τους συνδέεται αποκλειστικά σε μπαταρίες. Εκεί λοιπόν μπαίνει το στοιχείο των ενεργειακών κυψελών ως παράγοντας που θα εξασφαλίσει έναν αντίστοιχα καθαρό τρόπο για την τροφοδοσία και την εξασφάλιση μεγάλης αυτονομίας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ