2020-07-24 12:43:09
Φωτογραφία για Δολοφονία στην Κέρκυρα: Εξετάζεται νέο «χτύπημα» της «μαφίας του Μαυροβουνίου»
Οι Αρχές συνδέουν τη δολοφονία των δυο Μαυροβούνιων με το διπλό φονικό σε ταβέρνα

της Βάρης - Απαντήσεις από την Ιντερπόλ περιμένουν στην αστυνομία για το προφίλ των θυμάτων

Μετά τη δολοφονία δυο ανθρώπων σε ταβέρνα στη Βάρη, τον περασμένο Ιανουάριο, η «μαφία του Μαυροβουνίου» φαίνεται πως χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα.

Θύματα δυο Μαυροβούνιοι, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, έξω από βίλα που νοίκιαζαν στο Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναχώρησε εσπευσμένα για την Κέρκυρα, για να ερευνήσει τη δολοφονία των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Αξιωματικοί των Ανθρωποκτονιών εκτίμησαν ότι η συγκεκριμένη εκτέλεση έχει σχέση με τη δολοφονία που είχε γίνει πριν από περίπου μισό χρόνο μέσα σε ταβέρνα στην περιοχή της Βάρης.


Σε ότι αφορά τους δύο Μαυροβούνιους, φέρονται να είχαν έρθει πριν από περίπου ένα μήνα στην Ελλάδα και ένα τρίτο πρόσωπο είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους την συγκεκριμένη εξοχική κατοικία στην Κέρκυρα. Μάλιστα, τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, δείχνουν πως έχουν... πλούσιο ποινικό παρελθόν, ενώ οι Αρχές περιμένουν απαντήσεις από την Ιντερπόλ εάν τα θύματα ήταν Διεθνώς καταζητούμενα άτομα.

Θέμα στα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου

Το θέμα μάλιστα απασχολεί και τα Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, όπου αναφέρουν και παραπάνω λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και φέρονταν να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκαλιάρι». Επιπλέον, σχετίζουν την περίπτωση της διπλής δολοφονίας της Κέρκυρας με εκείνη στις αρχές του έτους στη Βάρη.

Θυμίζεται πως τότε είχαν δολοφονηθεί οι Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (ήταν οι «αρχηγοί» των «Σκαλιάρι»), οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φίλοι του Κοζάρ, που δολοφονήθηκε στον Χαλικούνα.

Το ποινικό ιστορικό των νεκρών

Ο Κοζάρ είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, έχει εκδοθεί ένταλμα εναντίον του έτερου νεκρού, Χάντζιτς για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικίματος όπου ζούσε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ