2020-07-24 12:56:05
Φωτογραφία για Χρυσός: Ολοταχώς προς το ιστορικό υψηλό του 2011 – Μόμπιους: Συνεχίστε να αγοράζετε
Η UBS στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της κάνει λόγο για εκτόξευση του χρυσού στα 2.000 δολ/ουγγιά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Πλώρη για το ιστορικό υψηλό του 2011 έχει βάλει ο χρυσός που διαπραγματεύεται μια ανάσα από τα 1.900 δολ/ουγγιά, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη δίνουν ώθηση στη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται επενδυτικό καταφύγιο.

Τα εντεινόμενα σημάδια ότι η παρατεταμένη πανδημία του κορωνοϊού εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη αλλά και οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυξάνουν τη ζήτηση για το μέταλλο. Ο χρυσός οδεύει ολοταχώς προς κέρδη για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί απο το 2011, ενώ και ο άργυρος κατευθύνεται προς τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Τα αρνητικά επιτόκια, το αδύναμο δολάριο, οι ανησυχίες για το οικονομικό κόστος και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα οδηγούν τα δύο μέταλλα προς τα υψηλότερα ετήσια κέρδη εδώ και μια δεκαετία.


Η UBS στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της κάνει λόγο για εκτόξευση του χρυσού στα 2.000 δολ/ουγγιά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφέροντας ότι σε αυτό θα συμβάλλει ότι ο χρυσός είναι μια διαφοροποιημένη επένδυση σ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

«Οταν τα επιτόκια είναι μηδενικά ή κοντά στο μηδέν, ο χρυσός αποτελεί ένα ελκυστικό επενδυτικό προϊόν, γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο επενδυτής ότι δεν παίρνει τόκο για τον χρυσό που έχει, ενώ σε καιρούς αβεβαιότητας η τιμή του ανεβαίνει», αναφέρει στο Bloomberg, ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, Μαρκ Μόμπιους. «Θα αγόραζα (χρυσό) τώρα και θα συνέχιζα να αγοράζω, γιατί είναι σε ανοδική τροχιά».

Νωρίτερα στη Σιγκαπούρη, η τιμή σποτ του χρυσού μειώθηκε κατά 0,1% στα 1.885,52 δολ/ουγγιά, ενώ την Πέμπτη άγγιξε τα 1.898,34 δολάρια, προσεγγίζοντας την τιμή – ρεκόρ των 1.921,17 δολ. που είχε φτάσει τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η τιμή σποτ του αργύρου αυξήθηκε κατά 0,3% στα 22,6566 δολ/ουγγιά και αναμένεται να σημειώσει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από το 1980.

Κι ενώ η τιμή σποτ του χρυσού απέχει περί τα 40 δολ. από τα υψηλά όλων των εποχών, κάποια προθεσμιακά συμβόλαια στον Comex ήδη διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου άγγιξε τα 1.927,10 δολ/ουγγιά την Πέμπτη, σπάζοντας το ρεκόρ των 1.923,70 δολ. του Σεπτεμβρίου του 2011.

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, χαρακτήρισε τους τους ηγέτες της Κίνας τυράννους που ενδιαφέρονται για την παγκόσμια ηγεμονία. Τα σχόλιά του ακολούθησαν την απροσδόκητη εντολή των ΗΠΑ προς την Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον εντός 72 ωρών, μετά από κατηγορίες για κινεζική κατασκοπεία κατά περιουσιακών στοιχείων εμπορικής και εθνικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Η Κίνα απέρριψε τις κατηγορίες και δεσμεύθηκε ότι θα αντιδράσει με αντίποινα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ